Ajuntament i Cambra de Comerç revitalitzen el teixit econòmic de Borriana durant l’any de la pandèmia

La col·laboració entre l’Ajuntament de Borriana i la Cambra de Comerç de Castelló ha permès programar durant tot 2020 una sèrie d’accions encaminades a revitalitzar l’economia després de l’cop que ha suposat la pandèmia en el teixit empresarial de la ciutat, a través de l’Antena Cameral del municipi.

Així, durant l’any passat, i segons es desprèn dels informes quadrimestrals de la Cambra de el període de febrer de 2020 a gener de 2021, en la programació han destacat els webinars i tallers en línia, la formació i l’assessorament telemàtic, i els serveis dirigits a solucionar les greus dificultats que ha generat l’emergència sanitària en el teixit empresarial.

A l’respecte, la regidora de Polítiques Actives d’Ocupació, Esther Meneu, ha qualificat de “molt fructífer” la feina que es realitza a la seu local de la Cambra de Comerç, a el temps que ha destacat “la importància dels serveis que ofereix, més encara en el context actual “. Per això, com ha recordat, s’ha renovat el conveni entre ambdues institucions per donar-li continuïtat a aquesta seu territorial.

Una de les accions específiques per a aquest any tan particular ha estat el llançament de l’aplicació per a mòbil ‘borrianaesmou’, plantejada com una eina de màrqueting per a tots els comerços de la ciutat. L’App s’ha creat amb la col·laboració d’ambdues entitats per donar a conèixer tota l’oferta comercial de la ciutat, l’agenda d’oci i la guia turística, així com l’actualitat de Borriana d’una forma senzilla i personalitzada. L’aplicació, que es va presentar al mes de juliol, ha registrat a 117 empreses i s’han publicat 44 ofertes.

Un altre dels serveis oferts a la seu local és el d’agència de col·locació, amb orientació, informació professional o selecció de personal, on durant l’any passat es van inscriure 26 nous demandants, es van produir 48 accions d’orientació laboral i es van oferir 59 llocs de treball.

També han tingut lloc en aquest període accions emmarcades en el Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE), un pla individualitzat que acompanya joves inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil i que busca la millora de les seves capacitats, afavorint les possibilitats d’inserció en el mercat de treball o l’autoocupació. Per al funcionament d’aquest programa es va incrementar la plantilla de tècnics fins a dos treballadors i es va programar un curs de Muntatge i Manteniment d’Drones.

A més, respecte a Garantia Juvenil, s’ha habilitat un punt d’inscripció de l’programa per facilitar i incentivar el nombre de joves inscrits, a l’constatar que era baix en comparació amb la població juvenil del municipi. Igualment, en el punt d’inscripció s’aprofita per expedir certificats digitals als joves.

Un altre dels serveis que s’ofereix és el relatiu a l’assistència en la creació d’empreses i l’assessorament permanent a aquestes. En aquest servei s’han produït, des de febrer de 2020 a gener de 2021, 17 assessoraments i 3 altes a empreses.

Pel que fa a el suport a el teixit empresarial, s’han impulsat i gestionat les sol·licituds per participar en diversos programes, com en el cas de InnoCámaras, un programa d’ajuts per afavorir l’adopció de la cultura de la innovació i la millora de la competitivitat entre les pimes; de TicCámaras, dissenyat per implantar a les pimes i autònoms les Tecnologies de la Informació i la Comunicació; InnoComercio, que busca impulsar metodologies per incorporar a les pimes estratègies d’innovació o el cas dels diversos programes d’internacionalització.

Pel que fa a l’assessorament comercial, es van preparar cursos per incentivar l’adaptació a les noves necessitats derivades de la pandèmia i s’ha reforçat també la formació en aquest sentit, amb cursos sobre venda per internet, Amazon, Market places, creació de webs, planificació de les campanyes en xarxes, comerç a través de Whatsapp, digitalització i automatització o missatgeria privada.

Un altre dels serveis duts a terme a l’Antena Local ha estat el de diagnòstic del punt de venda, on s’ha realitzat una anàlisi dels establiments comercials amb l’objectiu de modernitzar, actualitzar i millorar el punt de venda. Cal destacar l’interès generat a la ciutat, ja que dels 15 diagnòstics que s’han fet en tota la província de Castelló, 7 han estat en empreses de Borriana.

Així mateix, Ajuntament i Cambra de Comerç també han participat i col·laborat en el Grup de treball tècnic per a la reactivació socioeconòmica del municipi després de la situació provocada per la Covid-19, mantenint reunions periòdiques per proposar i avaluar mesures per a la reactivació socioeconòmica de Borriana.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: