Aitana Mas: “Volem que tots els centres educatius siguin entorns segurs on tot l’alumnat tingui les mateixes oportunitats”

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas, ha informat que el Ple del Consell ha aprovat el Decret digualtat i convivència en el sistema educatiu valencià “amb lobjectiu que tots els centres educatius del nostre territori siguin entorns segurs i on tot el alumnat tingui les mateixes oportunitats de desenvolupament, daprenentatge i de formular uns projectes de vida autònoms i sense condicionants de gènere, de classe o de capacitat”.

Aitana Mas ha assenyalat que, amb aquest tipus de mesures, des del Consell “estem construint una escola més igualitària, dialogant, respectuosa amb la diversitat, pacífica i que valora les conductes individuals i col·lectives que contribueixen a la pau; en definitiva, estem construint una societat més justa”.

“En aquest sentit, -ha destacat Mas- aquesta norma convida els centres docents perquè construeixin el marc de convivència que es configuri com a espai protector; és a dir, un entorn segur i afectuós per l’alumnat, un marc construït per tota la comunitat, mitjançant un procés de reflexió, amb garanties de participació de tots els sectors implicats”.

La vicepresidenta ha informat que s`han incorporat “els principis de la legislació vigent sobre drets i garanties de la infància i adolescència, dʻequitat i dʻinclusió en el sistema educatiu valencià, de reconeixement del dret a la identitat ialʻexpressió de gènere, així com els principis digualtat de les persones LGTBI”.

“Amb això -ha afegit- avancem cap a un plantejament més inclusiu, igualitari, global i comunitari de la convivència escolar, com a procés d’aprenentatge col·lectiu i amb un enfocament interseccional necessari per a una societat contemporània”.

Per això, es potencia “el respecte a la diversitat de l’alumnat en un marc de valors compartits i situant el centre educatiu com un espai privilegiat i segur per gestionar una convivència positiva entre les persones de la comunitat educativa”.

Així mateix, el text promou “un model de gestió del conflicte i de la convivència des de la perspectiva dels drets humans i l’educació socioemocional, ja que un valor afegit per als entorns educatius és la valoració dels bons tractes entre les persones”.

El decret aprovat inclou també la creació de l’Observatori de la Igualtat i la Convivència i regula els drets i els deures de tota la comunitat educativa amb l’objectiu de vetllar per la protecció i en el cas d’incompliment de les normes de convivència, emprar mecanismes de mediació i restauració on el diàleg sigui l’eina clau per cercar l’empatia i el bon tracte.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: