Aitana Mas: “Treballadors i treballadores autònomes de tots els sectors podran accedir als ajuts per compensar la pujada de la despesa energètica”

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Más, ha informat que el Ple, que s’ha reunit a Alacant, ha aprovat la modificació del decret d’ajudes directes per compensar la pujada de la despesa energètica a causa de la invasió d’Ucraïna per part de Rússia amb la finalitat que “els treballadors i treballadores autònomes de tots els sectors hi puguin accedir”.

Aitana Mas ha recordat que el decret, aprovat fa dues setmanes preveia la concessió d’ajuts per als treballadors i treballadores autònoms que desenvolupen la seva activitat als subsectors que s’han vist especialment afectats per l’increment dels costos energètics derivats de la invasió d’Ucraïna per part de Rússia i fixava el seu import global a 45 milions d’euros.

“Ara, s’amplien els sectors de manera que pugui gaudir de l’ajuda directa de 300 euros qualsevol persona autònoma, sempre que compleixi els requisits establerts al decret”, ha apuntat.

Així mateix, la modificació del decret suposa també l’obertura d’un nou termini per a la presentació de sol·licituds, que s’iniciarà a les 00.00 hores del dia 23 de juliol i finalitzarà a les 23.59 hores del proper 29 de juliol.

Centre per a la Investigació de l’Envelliment

D’altra banda, la vicepresidenta ha informat que el Ple ha acordat destinar 2,5 milions d’euros a finançar les activitats del Centre Internacional per a la Investigació de l’Envelliment (ICAR), “amb l’objectiu de millorar les condicions de vida davant l’augment de la longevitat de la població”.

Aitana Más ha assenyalat que, actualment, “prop d’un 20% de la població supera els 65 anys, percentatge que es duplicarà abans del 2050. Per això, les actuacions a desenvolupar per millorar la salut i la qualitat de vida d’aquest col·lectiu forma part de la política adreçada a la cura de les persones i la inclusió social”.

En aquest sentit, ha destacat que la creació de l‟ICAR “és una de les mesures previstes per l‟Estratègia Valenciana per a la Recuperació de la Generalitat i està alineada, a més, amb la futura Estratègia valenciana d‟envelliment actiu i lluita contra la solitud no desitjada que impulsa la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives”, que està previst s’aprovi el darrer trimestre d’aquest any 2022.

Així, ha recordat que aquesta estratègia és “un full de ruta de les polítiques orientades per a les persones grans continuïn gaudint al màxim de la vida de la millor manera possible i acompanyades de tota la societat”.

En concret, l’import autoritzat pel Consell es destinarà a la realització per part de l’ICAR d’”estudis i investigacions d’avantguarda al camp de la biologia molecular i cel·lular, es desenvoluparan programes de formació a través d’accions com ara seminaris, beques , pràctiques, supervisió de tesis doctorals i qualsevol altra que pugui contribuir a la formació en aquestes àrees, s’organitzaran trobades científiques nacionals o internacionals i es realitzarà qualsevol altra activitat que contribueixi efectivament al desenvolupament de les seves finalitats”.

Sostenibilitat mediambiental

Així mateix, entre els assumptes tractats, el Consell també ha autoritzat la signatura d’un conveni amb Green Building Council Espanya, la principal organització d’edificació sostenible existent a Espanya, per al foment d’activitats de promoció de la sostenibilitat mediambiental, social i econòmica a l’edificació”.

Aitana Más ha indicat que, a través d’aquest conveni, es pretén col·laborar en la formació i capacitació dels diferents agents del sector, a través de “cursos i altres activitats formatives, tasques d’assessorament en l’elaboració dels plecs de condicions per a la adjudicació de projectes i altres iniciatives o l’acompanyament en la planificació dels objectius de sostenibilitat, a fi d’establir les fases i els criteris per facilitar les decisions a l’hora de fixar els objectius de sostenibilitat als projectes, en totes les seves fases” .

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: