Aitana Mas: “La futura Llei valenciana de famílies avança en la coresponsabilitat com a base per a una maternitat i paternitat responsable”

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas, ha informat que el Ple ha aprovat el Projecte de Llei Valenciana de Diversitat Familiar i Suport a les Famílies, entre els objectius del qual ha destacat “la protecció a la maternitat ia la paternitat lliure i responsable, avançant en la coresponsabilitat i en la disposició de temps per a la seva dedicació a la criança i la cura a l’àmbit familiar”.

Per això s’impulsa, entre d’altres, “l’adopció de mesures de conciliació al sector públic ia la política de contractació de la Generalitat, així com la realització de campanyes divulgatives, de formació i d’impuls del diàleg social, per promoure la conciliació i la coresponsabilitat també a l’àmbit privat”.

La vicepresidenta ha destacat que es tracta dʻuna norma de caràcter transversal que reconeix “la pluralitat i la diversitat familiar i que impulsa polítiques integrals de suport a la família considerada com un espai clau de socialització i convivència”.

Així, a més de la conciliació, inclou entre els objectius principals el reconeixement de la diversitat familiar, amb la inclusió d’“una clàusula de no discriminació i una sèrie de definicions que pretenen donar visibilitat en els diferents tipus de famílies”.

A més, el projecte de llei inclou al seu articulat “la millora del benestar i qualitat de vida de les famílies en situació de vulnerabilitat econòmica i exclusió social i les persones que les integren” amb mesures com l’obligació d’establir beneficis fiscals o l’exempció de taxes i preus públics, per a les famílies vulnerables.

Finalment, ha destacat com a objectiu fonamental la garantia dels drets de les famílies a l’àmbit dels serveis socials, de l’educació, la sanitat, l’habitatge, la cultura o el consum i ressaltat algunes mesures concretes com “l’atenció integral a les víctimes de violència de gènere i masclista i els seus fills i filles a través de centres i programes, programes de suport i assessorament especialitzat a famílies adoptadores i acollidores”.

A l’àmbit educatiu la llei inclou l’accés universal a l’educació de dos a tres anys, l’existència de bancs de llibres de text i material curricular o ajudes per als serveis complementaris de menjador i transport escolar, entre d’altres.

Algunes de les mesures en matèria de salut són “la promoció de l’accés de tots els tipus de famílies a les diferents tècniques de reproducció assistida”, o el desenvolupament de “programes que afavoreixin el benestar emocional i l’atenció a la salut mental a l’àmbit familiar”.

Quant a làmbit de lhabitatge, es garantirà el dret a un habitatge assequible, digne i adequat, i es fomentarà laccés a habitatges de protecció pública en règim de lloguer, compra o cessió dús; així mateix s’establiran ajuts en el lloguer d’habitatges a les famílies d’especial protecció, i s’atorgaran ajuts per a l’adquisició, la rehabilitació i la promoció d’habitatges.

Mas ha assenyalat que el Consell remetrà de manera immediata aquest text a les Corts per a la seva tramitació parlamentària que permeti la seva aprovació definitiva com més aviat millor.

Comerç sostenible

D’altra banda, el Ple del Consell ha aprovat també el projecte de Llei de Comerç Sostenible, una norma que, segons ha destacat Aitana Mas, “respon a la necessitat de regular l’ordenació, la planificació i el foment del comerç valencià per donar resposta a la nova realitat comercial, atendre els nous requeriments del sector i, alhora, facilitar una política comercial adaptada a les exigències actuals i al seu desenvolupament sostenible”.

Aquesta llei promourà el comportament socialment responsable de les empreses perquè contribueixin al desenvolupament sostenible. També orienta l’activitat comercial, incorporant actuacions adreçades a conciliar el creixement econòmic i la competitivitat, amb la protecció del medi ambient i els valors i les demandes socials.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: