Aitana Mas: “La futura llei estatal de Serveis Socials seguirà la línia dels avenços aconseguits a la Comunitat Valenciana des del 2019”

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha destacat que la futura llei estatal de Serveis Socials “suposa un pas endavant per a tota la societat espanyola que va en la línia dels avenços que hem fet a la Comunitat Valenciana des del 2019 , quan es va aprovar la Llei de la Generalitat de Serveis Socials Inclusius, que és la base del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials que estem construint”.

La vicepresidenta ha realitzat aquestes declaracions després de reunir-se a la seu del Ministeri de Drets Socials i Agència 2030 amb el secretari d’Estat de Drets Socials, Ignacio Álvarez, per tractar el contingut de l’esborrany de l’avantprojecte de Llei de Serveis Socials que vol impulsar el Govern central.

Mas ha ressaltat que es tracta d´una norma que permetrà, “després de 40 anys esperant”, comptar amb una llei “que ens permeti parlar del reconeixement dels serveis Socials com la quarta pota de l´estat de benestar”.

La vicepresidenta ha destacat que aquesta llei podrà el focus en una cosa que és “imprescindible”, que és “la consideració dels Serveis Socials com a ‘essencials’”.

“A més, -ha afegit- parlarà d’universalitat, de responsabilitat pública i regularà la tasca de les persones professionals de referència en un equip, com els que nosaltres hem desenvolupat als ajuntaments amb els equips base, en què s’integren treballadors i treballadores socials, educadors i educadores i psicòlegs i psicòlogues”.

Projecte Barnahus

D’altra banda, durant la reunió la vicepresidenta i el secretari d’Estat han parlat sobre els avantatges del model Barnahus, “un projecte que vam visitar fa dues setmanes i Islàndia i que volem implantar de manera pilot a la ciutat de Castelló de la Plana, amb el que volem posar al centre els nens i les nenes que són víctimes d’abusos sexuals i violència”.

En aquest sentit, Mas ha traslladat al secretari d’Estat la importància de poder iniciar aquest programa a la Comunitat Valenciana “alineats”, per poder “treballar de manera conjunta a través de l’Administració europea, teixint la complicitat necessària per tirar endavant un projecte tan import amb què volem reduir la revictimització que es produeix sobre aquests nens i nenes”.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: