Aitana Mas: “La caducitat de l’ATE del València CF deixa les mans lliures per a un nou acord que permeti acabar les obres del nou Mestalla”

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas, ha afirmat que la caducitat de l’ATE València CF, “deixa les mans lliures a l’Ajuntament de València i al València CF perquè puguin assolir un acord que permeti finalitzar les obres del nou Mestalla”.

El Ple del Consell ha acordat aquest divendres, dacord amb el dictamen preceptiu favorable emès pel Consell Jurídic Consultiu, la declaració de caducitat i la resolució anticipada de lATE Valencia CF, per la qual el club perd la condició de promotor del projecte i s’ordena iniciar el procediment de confiscació de la garantia presentada per part de la Generalitat, tot i que ha assegurat “es mantenen tots els privilegis associats”.

En aquest sentit, ha assenyalat que els dos àmbits que regulava aquest Pla “tenen un interès per a la ciutat de València i la seua àrea metropolitana que va més enllà de la pròpia ATE, per la qual cosa, des del punt de vista de l’interès general, considera necessari el manteniment”.

Mas ha assenyalat que el Consell “ha intentat en tot moment arribar a un acord que garanteixi que es pogués acabar la construcció de l’estadi, una solució que estigués avalada jurídicament i resultés beneficiosa per a una entitat històrica com és el València CF i també per al barri que acollirà el nou Mestalla”.

“En aquest cas, el que s`ha fet és una proposta conjunta de les dues conselleries competents (La de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat i la dʻEconomia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball) que desbloqueja un embolic burocràtic que existia des de fa anys”, ha apuntat.

La vicepresidenta ha afegit que, a partir d’ara, “ens trobem en un nou escenari on l’Ajuntament de València té les mans lliures per poder desfer el problema que s’havia creat per poder acabar l’estadi i també la ciutat esportiva pública que està associada a aquesta construcció” destinada a tota la ciutadania.

Cal recordar que el Consell va iniciar el mes de novembre passat el procediment per a la declaració de la caducitat i la resolució anticipada de l’expedient de l’ATE ‘València CF’, a causa de l’incompliment de les obligacions assumides al seu moment pel València CF per a la declaració de l’ATE.

En concret, els terminis i les fites que havia de complir el promotor, han estat incomplerts el que va portar el Consell a acordar acordar la iniciació del procediment per a la resolució anticipada i la declaració de caducitat d’aquesta actuació que ara s’ha resolt.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: