Aitana Mas “El Consell accelera la construcció de 1.090 habitatges que permetrà a les famílies més vulnerables accedir a una llar eficient ia preus assequibles”

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Aitana Mas, ha informat que el Ple ha declarat d‟interès general i d‟interès públic la construcció de 1.090 nous habitatges “que s‟incorporaran al parc públic d‟habitatge de lloguer de la Generalitat, permetent a les famílies més vulnerables accedir a un habitatge eficient ia preus assequibles”.

Aitana Mas ha realitzat aquestes declaracions a la roda de premsa posterior a la reunió del Ple del Consell, que ha acordat avui accelerar aquesta actuació, emmarcada dins del Pla 2400 d’habitatge de protecció oficial públic 2021-2026 de la Generalitat.

“Estem parlant de prop de 151 milions d’euros per a la construcció d’habitatges en edificis energèticament eficients als municipis d’Alacant, Campello, Sant Joan d’Alacant, Sant Vicent del Raspeig, Gandia, Silla i València, que es durà a terme mitjançant col·laboració publicoprivada”, ha explicat.

En aquest sentit, ha ressaltat que la declaració dʻinterès general idʻinterès públic “permetrà agilitzar els procediments per impulsar les obres, i fer que aquests habitatges puguin ser una realitat el més aviat possible”.

Itineraris innovadors per a la inclusió social

D’altra banda, la vicepresidenta ha destacat que el Ple ha aprovat avui també la modificació del decret de bases reguladores i concessió directa d’ajuts a entitats del tercer sector per a la realització de projectes d’itineraris innovadors per a la inclusió social en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, per tal d’ampliar el termini d’execució fins al setembre del 2023.

“Aquest decret suposa un total de 9,3 milions dʻeuros en ajudes per a projectes pilot innovadors consistents en itineraris dʻinclusió social per a la seva posterior avaluació” ha recordat.

Es tracta de 42 projectes i 32 entitats beneficiàries entre les quals podem citar Creu Roja, Càritas, Fundació Amigó, Novaterra, Fundació Secretariat Gitano, Associació Alanna o ACCEM, entre d’altres.

Direcció General de Salut Pública i Addiccions

Aitana Mas ha informat, així mateix, del nomenament de Julio Máñez Prats com a nou director general de Salut Pública i Addiccions, una direcció general que estava vacant des que Ofelia Gimeno va ser nomenada secretària autonòmica de Salut Pública després de la designació del seu anterior titular, Isaura Navarro , com a consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

Máñez Prats era des del febrer del 2021 director del Centre de Salut Pública de Manises (València) i compta amb una llarga trajectòria professional com a inspector veterinari de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Llicenciat en Veterinària per la Universitat de Múrcia i diplomat en Salut Pública, compta amb un màster en Qualitat i Seguretat Alimentària.

Al currículum de Máñez també destaca que ha treballat a la Direcció General de Salut i Consumidors de la Comissió Europea, a més de prestar serveis com a coordinador veterinari de la ciutat de València a la mateixa Conselleria de Salut Universal i Salut Pública. Des del maig del 2022 també és vicepresident del Col·legi Oficial de Veterinaris de València.

ITV i Llei del Joc

Un altre dels temes aprovats avui pel Ple del Consell ha estat el que estableix les funcions del nou òrgan de supervisió de la prestació del servei d’Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV), entre les quals destaca la realització de l’auditoria tècnica, la comprovació i supervisió del funcionament correcte de les estacions de la ITV o el manteniment i l’atenció de l’Arxiu oficial de vehicles matriculats a la Comunitat Valenciana

Així mateix, s’ha donat el vistiplau al conveni marc amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) que permetrà la col·laboració en matèria d’inspecció, vigilància i control de l’activitat del joc amb els ajuntaments que tinguin cos de Policia Local que així ho sol·licitin, contribuint així a la lluita contra la ludopatia.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: