Aitana Mas: “El 8M és un dia perquè tots i tots omplim els carrers reivindicant i celebrant amb una única veu”

La vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha destacat que aquest dimecres, 8 de març, Dia Internacional de les Dones, “és un dia de celebració i de reivindicació perquè totes i tots omplim els carrers i ho fem amb una única veu”.

“Volem que els carrers tornin a estar plens, després d’anys complicats a causa de la pandèmia, i per això el lema de la campanya de la Generalitat és “El 8 M se’n surt”.”

“També volem que hi hagi unitat en un feminisme que necessita de totes i de tots, que necessita una participació activa, que no es quedi només avui, sinó que sigui una reivindicació de cada dia; que avui puguem alçar la veu per continuar reivindicant aquelles qüestions que encara queden pendents”, ha afegit.

Aitana Mas ha fet aquestes declaracions després de la reunió que ha mantingut amb representants del Col·legi de Treball Social d’Alacant (COTSA) en el marc de la ronda de contactes que està celebrant aquesta setmana amb diverses entitats i col·lectius amb motiu del Dia Internacional de les Dones .

Mas ha destacat que aquest 8M “se surt” “per reivindicar i per celebrar amb una sola veu” i per “poder dir al patriarcat que aquí estem, amb les nostres exigències, amb les nostres necessitats, amb les nostres parelles i amb les nostres famílies”.

“En concret, -ha destacat- és un dia per reivindicar més temps per conciliar, per reivindicar millores laborals tant per a les dones que pateixen els sostres de vidre com els terres de fang, per demanar que pugi la indemnització per acomiadament que patim sempre en major mesura les dones, per exigir que hi hagi lloguers decents que ens permetin emancipar-nos amb dignitat, perquè la cistella de la compra sigui assequible per a la majoria de les persones i les famílies”.

D’altra banda, Aitana Mas ha assenyalat que el 8M “és també un dia per celebrar la nostra pluralitat com a moviment, que ja tenim una llei de l’avortament o la pujada del Salari Mínim Interprofessional”, entre d’altres. “Un dia per alegrar-nos i agrair el que van aconseguir moltes abans que nosaltres i consolidar les noves generacions que se sumen al moviment feminista”.

Respecte a la reunió mantingut amb COTSA ha explicat que han tractat sobre les necessitats que hi ha en un sector altament feminitzat com és aquest, i han mostrat la seva voluntat de col·laboració per continuar treballant en la millora de Sistema Públic de Serveis Socials que es tradueixi en una millor atenció a les persones i, en concret, a les dones.

“Per desgràcia la pobresa té rostre de dona –ha afirmat Mas– i amb aquesta reunió volem millorar la coordinació, escoltar les mesures que proposa aquest col·lectiu professional per intentar solucionar problemes i, sobretot, per ser més eficients”.

Junts som més forts

D’altra banda, Aitana Mas ha participat també aquest matí a l’acte ‘Juntes som més fortes’ organitzat per la Universitat d’Alacant amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

“En un dia com avui és important que el feminisme arribi a tots els estrats de la societat i de la pròpia Administració, i que tinguem la possibilitat de diversificar la perspectiva del feminisme, en aquest cas a la UA, i puguem compartir les nostres impressions sobre els reptes del feminisme també a l’àmbit universitari”, ha afirmat.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: