Aitana Mas destaca el caràcter social dels camps de voluntariat de l’IVAJ i la solidaritat de la gent jove que participa a la seva organització

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha destacat el “caràcter social” dels camps de voluntariat de l’IVAJ, que són una realitat “gràcies a la joventut que tria la solidaritat per passar les vacances i participar a la seva organització ”.

Aitana Mas, acompanyada del director general de l’IVAJ, Jesús Martí, s’ha reunit a Teulada amb les voluntàries i voluntaris que participen al camp ‘Diviértete’, que durant la segona quinzena de juliol està desenvolupat un projecte social amb nenes i nens amb edats entre els 9 i els 12 anys tutelats i tutelades per la Generalitat.

El treball del camp consisteix en la convivència, la cura i l’assistència d’aquests nens i nenes, així com en el desenvolupament d’activitats d’oci i temps lliure, amb la programació i l’execució d’activitats lúdiques per als diferents grups i el desenvolupament d’activitats educatives.

En la trobada amb els voluntaris i voluntàries del camp, la vicepresidenta ha destacat la importància que aquests nens i nenes, que es troben en situacions complicades i de vulnerabilitat especial, “tinguin dret a l’oci educatiu ia accedir a un entorn preciós ia l’aire lliure on gaudir d’uns dies de vacances i una situació distesa i de normalitat”.

Aitana Mas ha explicat que aquesta iniciativa s’emmarca dins de la campanya ‘Viu la Solidaritat’, que ofereix a la gent jove la possibilitat de passar unes vacances diferents, solidàries i divertides, en accions d’oci educatiu i de contingut social que promou la Generalitat.

Projecte ‘Viu la Solidaritat’

Els camps de voluntariat juvenil són activitats juvenils on un grup de joves de diferents procedències es compromet de forma voluntària i desinteressada al desenvolupament d’un projecte de treball amb contingut d’interès social a favor de la comunitat, combinat amb activitats complementàries d’animació, culturals, activitats formatives, etc., amb lobjectiu de fomentar valors de convivència, tolerància, participació, solidaritat i aprenentatge intercultural.

Amb la finalitat de facilitar a les persones joves la possibilitat de participar en accions voluntàries que els permetin desenvolupar el seu compromís amb la societat, l’IVAJ ha convocat per a aquest estiu 250 places als camps de voluntariat juvenil per dur a terme activitats dirigides a desenvolupar projectes amb contingut social de diferents modalitats.

‘Viu la Solidaritat’ inclou per a aquest estiu un total de 9 projectes, dos d’ells per a joves de 15 a 17 anys: ‘La costa del castell’, a Xàtiva, del 4 al 17 juliol, i ‘El Prado I’, a Viver, del 15 al 29 de juliol.

Per a majors d’edat, de 18 a 30 anys, són set les propostes: Anima’t, del 17 al 31 de juliol a l’alberg juvenil de Biar; Petites Il·lusions, del 31 de juliol al 14 d’agost a Benicàssim; Diverteix-te I, a Alcossebre, del 3 al 17 de juliol al campament Jaume I d’Alcossebre, i Diverteix-te II, del 16 al 30 de juliol a l’alberg La Marina de Teulada-Moraira.

També s’ofereixen els projectes ‘El Prado II’, a Viver, del 31 de juliol al 14 d’agost; ‘Parc Natural Chera-Sot de Chera’, del 15 al 29 de juliol i, finalment, el camp ‘Castillet de Millares’, del 18 al 31 de juliol.

A més, per a aquest estiu s’ofereixen al voltant de 200 places per a joves entre els 15 i els 30 anys en camps de les comunitats autònomes d’Andalusia, Aragó, Cantàbria, Catalunya, Ceuta, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Euskadi, Extremadura, Galícia, La Rioja, Comunitat de Madrid, Múrcia i Navarra.

Així mateix, a través del Servei Voluntari Internacional (SVI), també s’ofereixen places per a joves de 18 a 30 anys en camps de voluntariat organitzats en altres països.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: