Aitana Mas anuncia que Igualtat destinarà 250.000 euros per a personal i lloguer de l´immoble que acollirà el projecte pilot Barnahus a Castelló de la Plana

La vicepresidència i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha anunciat que el seu departament destinarà 250.000 euros per incrementar el personal amb 9 professionals (4 de l’àrea de la psicologia, un jurista, un especialista en treball social, una educadora i dos auxiliars administratives) i per finançar el lloguer de limmoble que acollirà el projecte pilot Barnahus datenció a la infància i adolescència víctima de violència i abusos sexuals a Castelló de la Plana.

Més ha destacat la ferma aposta del seu departament amb la implementació dʻaquest model dʻatenció integral a la Comunitat Valenciana, que “farà més fàcil per a les nenes i els nens el procés dʻintervenció en els casos de violència”.

En aquest sentit, ha afirmat que aquest projecte impulsat pel seu departament “permetrà fer que el procés de denúncia per a les nenes i nens sigui més fàcil, més natural, proper i segur; i, alhora, evitarà la seva perpetuació mitjançant la denominada victimització secundària o revictimització”.

Mas ha realitzat aquestes declaracions durant la inauguració de la ‘Jornada Formativa Barnahus Comunitat Valenciana’ organitzada pel seu departament per preparar la implementació d’aquest model d’atenció a la infància i l’adolescència víctima d’abusos sexuals i violència que es durà a terme de manera experimental a Castelló de la Plana. Aquesta trobada compta amb la participació del seu impulsor i representant de la Infància a l’ONU, Bragi Gudbrandsson.

La vicepresidenta ha assenyalat que les administracions públiques disposen actualment d’eines i mecanismes per denunciar els casos de violència que compten les persones més vulnerables com són els nens i nenes, “però molts d’aquests procediments no són prou accessibles per a la infància”.

En aquest sentit, ha indicat que el treball de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives durant els darrers anys “s’ha caracteritzat pel progrés en l’adopció de millores per generar un espai adequat a les necessitats de la infància a l’hora de abordar les denúncies contra aquestes violències”.

En aquest context, s’emmarca el compromís del Consell amb “la creació d’un servei integral de prevenció i atenció a la violència cap a la infància seguint el model Barnahus” que té com a objectiu “agrupar en un mateix espai tots els recursos que intervenen en un cas de violència, per prevenir així la revictimització de les víctimes i de les seves famílies”, involucrant els i les diferents professionals que intervenen en el procés, de manera coordinada.

Mas ha ressaltat que el model Barnahus és “integrat i integrador, multiagència i interdisciplinari amb un enfocament amigable per a la infància, que evita que s’hagin de desplaçar i repetir tantes vegades la seva història evitant la revictimització, ja que tots els serveis estan sota un mateix sostre gràcies a la garantia de protocols de coordinació eficients i estandarditzats”.

La vicepresidenta ha repassat els passos fets per la Generalitat per impulsar l’adopció d’aquest model, que va arrencar amb un estudi publicat el 2019 amb el suport de Save the Children, al qual se suma l’aprovació el 2021 de la Llei estatal de protecció de la infància i l’adolescència davant de la violència, el 2021 o la publicació per part del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 d’informe sobre cooperació i coordinació eficaços entre els diferents serveis del model Barnahus.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: