Aguirre destaca el dinamisme i el potencial exportador del sector de flors i plantes valencià

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, ha destacat “el dinamisme i el potencial exportador del sector de flors i plantes de la Comunitat Valenciana” durant una visita a Iberflora, la Fira Internacional de Planta i Flor, Tecnologia i Bricojardí , que entre el 3 i el 5 d’octubre se celebra a les instal·lacions de Fira València.

El certamen reuneix un total de 408 firmes que presenten l’oferta del sector de flors i plantes, fent especial incidència a la planta ornamental, les aplicacions tecnològiques i els productes de l’àmbit de la jardineria. Hi han assistit juntament amb el conseller, la directora general de Producció Agrícola i Ramadera, Leticia Sanchiz, i la directora general de la Indústria i Cadena Alimentària, Inmaculada Marco.

Durant la seva visita, Aguirre ha assenyalat que “cada vegada hi ha més empreses i associacions que volen venir, i des de la Conselleria i els organitzadors tractem que segueixi creixent i continuï sent una referència per als productors de plantes i el medi rural”.

A més, el conseller també ha ressaltat la fortalesa del sector i la seva orientació cap al mercat exterior, cosa que ha situat la Comunitat Valenciana com una autonomia amb un gran potencial exportador.

De la mateixa manera, José Luis Aguirre s’ha referit a la projecció d’Iberflora com a fira de referència nacional i internacional del sector, i ha remarcat que és una plataforma excel·lent per a empreses i compradors com a espai d’intercanvis comercials internacionals. En aquest sentit, cal recordar que al voltant del 26% dels expositors participants a Iberflora 2023 són estrangers.

Les exportacions de flors i plantes vives de la Comunitat Valenciana van assolir el 2022 un valor de 163,1 milions d’euros. Entre el gener i el juliol del 2023 ja arriben a 131,6 milions d’euros.

Els principals compradors d’aquests productes valencians a l’exterior es troben en primer lloc a França, seguida a distància per Alemanya i els Països Baixos, i menys Itàlia i Bèlgica.

La Comunitat Valenciana compta amb una superfície de 2.204 hectàrees dedicades al cultiu de flors i plantes ornamentals, de la qual se n’obté una producció de 118,5 milions de dotzenes. La producció el 2022 va assolir un valor de 418,6 milions d’euros.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: