Aguirre anuncia una línia d’ajudes adreçada als agricultors amb explotacions danyades per la fauna salvatge

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, José Luis Aguirre, ha anunciat una línia d’ajudes destinada als pagesos les explotacions dels quals s’hagin vist danyades per l’acció de la fauna salvatge.

Així s’ha expressat el conseller després de visitar amb el president d’AVA-Asaja, Cristóbal Aguado, un camp de tarongers propietat d’un agricultor, greument danyat per senglars a la localitat de Picassent.

Durant la visita, José Luis Aguirre ha manifestat el seu suport cap als agricultors que pateixen danys per fauna a les seves explotacions i ha assenyalat “la sobrepoblació d’animals salvatges, com és el cas dels porcs senglars, els cabirols, els conills i els flamencs, com un dels grans problemes que té l´agricultura valenciana, ja que provoquen pèrdues de molts milers d´euros als agricultors i que fins i tot provoca la desesperació”.

A més, Aguirre ha afegit que “determinades mesures com els ecorregimens que es demana als agricultors per mantenir els camps amb una coberta verda són beneficioses, però atrauen aquestes plagues d´animals salvatges que acaben buscant l´aigua, els goters i arrencant les arrels” .

Així mateix, el conseller ha apuntat els camps abandonats com a focus d’atracció de la fauna salvatge.

En el transcurs de la visita, José Luis Aguirre també ha criticat “la manca de gestió per part de lʻanterior administració del Consell”.

Tot i això, ha assegurat que “el Consell actual estarà al costat dels agricultors, les conselleries d’Agricultura i Medi Ambient treballarem conjuntament en la recerca de solucions, en col·laboració amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i les organitzacions afectades , per estudiar aquests problemes i poder revertir la situació”.

La proliferació de fauna salvatge als cultius provoca diferents danys. En el cas dels porcs senglars, fan forats que deixen les arrels dels arbres al descobert i ocasionen la seva mort, trenquen gomes de degoteig, desnivells que poden causar accidents de tractor o persones treballadores. Al dels conills, es mengen els brots i les pròpies plantes i les pastures del bestiar, entre altres danys. Els flamencs afecten les collites d’arròs.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: