Agricultura visita els camps de la comarca Requena-Utiel afectats per la tempesta de pluja i calamarsa

Representants de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica s’han desplaçat aquest matí fins a la comarca d’Utiel-Requena per comprovar in situ la situació dels camps i de les infraestructures agràries afectades per la tempesta de pluja i calamarsa, que va caure dimarts i que va deixar registres per sobre dels 21 litres per metre quadrat en Caudete de les Fonts o propers als 20 litres en Set Aigües.

El secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez-Mulero, i la directora territorial d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Àngels García, s’han reunit amb els ajuntaments dels municipis afectats (Utiel, Requena, Fuenterrobles, Camporrobles, Venda de l’Moro, Jaraguas i Titaguas) i han revisat els danys sobre el terreny i sobre els cultius principalment de vinya, ametller i olivera.

En la visita han estat acompanyats també per la directora de l’Oficina Comarcal d’Utiel, que presta assistència als municipis que s’han vist més afectats: Camporrobles, Fuenterrobles i Venda de l’Moro, i pel vicesecretari de La Unió.

La Conselleria ja ha elaborat una primera estimació de danys tant en la producció com en les infraestructures agràries privades, principalment murs, marges i espatlleres de les vinyes, a falta de fer el càlcul sobre les infraestructures comunitàries, com camins forestals i canalitzacions de reg.

Aquestes primeres valoracions s’acompanyaran ara de l’preceptiu anàlisi visual sobre el terreny per ajustar la quantia dels danys -especialment important en la vinya, l’ametller i el cereal- i l’abast de l’afecció de la pedra sobre les plantes, una informació que proporcionaran les oficines comarcals en els propers dies.

Les entitats agràries AVA-Asaja i La Unió ja han avançat estimacions de les pèrdues que van dels 10 milions als 30 milions d’euros i de les 6.000 fins a les 30.000 hectàrees.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: