Agricultura monitoritzarà el 2022 totes les sol·licituds úniques d’ajuts de la PAC mitjançant una nova tècnica de visió d’imatges

La conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica aplicarà per primera vegada a tot el territori de la Comunitat Valenciana una tècnica de monitorització dels expedients d’ajuda de la sol·licitud única de les ajudes de la PAC.

Mitjançant un nou sistema de visió i anàlisi d’imatges, es podran controlar els més de 42.000 expedients previstos d’ajuda. La nova tècnica determinarà si l’activitat agrària es manté o no i si es compleix amb les bones pràctiques.

Per a l’any 2022, a través de la Sol·licitud Única es podran demanar tots els ajuts directes associats a la PAC (pagament bàsic, pagament verd, pagament complementari a joves agricultors i ajuts associats a cultius i ramaderia).

A més, també hi haurà una nova convocatòria per a determinats ajuts de desenvolupament rural, com són l’ajuda al cultiu sostenible de l’arròs a zones d’aiguamoll, a la conservació i millora de l’ovella guirra, a l’agricultura ecològica (tant en conversió com en manteniment) ia explotacions agràries ubicades a zones de muntanya.

Els compromisos tindran una durada dun any, la qual cosa permetrà cobrir les necessitats dajuda fins a les noves convocatòries de lany 2023.

Per poder optar a l’ajut a l’agricultura ecològica cal haver realitzat la inscripció al Comitè d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV) abans del 31 de desembre de 2021.

Igualment, és important recordar l’obligatorietat d’estar inscrit al Registre General de Producció Agrícola (REGEPA) per poder comercialitzar la producció i rebre, si escau, qualsevol tipus d’ajut o subvenció.

El període de sol·licitud única començarà el proper 1 de febrer del 2022 i serà el darrer any d’aplicació de la PAC actual, abans de l’entrada en vigor del Pla Estratègic Nacional de la PAC (PEPAC) a partir de l’any 2023.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: