Agricultura inicia l´estudi per a dur a terme un pla de reestructuració parcel·lària al Racó D´Ademús que podria incloure al voltant de 400 hectàrees

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, iniciarà un estudi de viabilitat per posar en marxa un pla de reestructuració parcel·lària a la comarca del Racó ??d’Ademús després de l’interés de participar en una iniciativa d’aquestes característiques que ha mostrat un grup de joves agricultors de la zona.

Durant la reunió mantinguda hui entre el secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero, i el director general d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Roger Llanes, amb l’alcalde d’Ademús, Ángel Andrés González, i representants del sector agrari de la comarca, s’ha traslladat als responsables del Consell la predisposició que han mostrat diversos professionals per iniciar un projecte de reestructuració parcel·lària aprofitant el marc que ofereix la llei d’Estructures Agràries.

Aquesta legislació modernitzadora, aprovada per les Corts Valencianes en el tram final de la passada legislatura, ofereix tot un seguit d’eines destinades a incentivar l’aposta per models d’explotació en comú que propicien una major eficàcia en la gestió de les explotacions i un increment de la rendibilitat dels productes agraris.

“Ens produeix una gran satisfacció -assenyala Rodríguez Mulero- l’interés dels agricultors de la comarca del Racó d’Ademús per usar les possibilitats que tanca la llei d’Estructures Agràries, un instrument que servirà per a augmentar l’activitat econòmica en el territori i per combatre el problema del despoblament que pateixen algunes comarques valencianes. Esperem que s’estenga l’exemple i des de la Generalitat donem suport decididament a tots els projectes d’aquesta naturalesa que compleixen els requisits necessaris “.

Els serveis tècnics de la Conselleria d’Agricultura i els agricultors de l’esmentada comarca interessats en la posada en marxa del pla de reestructuració iniciaran a partir d’ara una anàlisi detallada de les característiques d’un projecte del qual podrien formar part al voltant de 400 hectàrees de cultiu . L’ametller, el cereal i els fruiters, sobretot la poma esperiega, són les produccions agràries predominants a la comarca.

 

 

 

 

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: