Agricultura impulsa el sector agroalimentari sostenible amb la presentació de la primera Setmana Ecològica

La consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, ha presentat avui la primera edició de la Setmana Ecològica, una nova cita anual del sector agroecològic per impulsar la promoció i les oportunitats de futur del sector i estimular la demanda agroecològica.

La promoció, la formació, la compra pública, el desenvolupament professional, la primera Càtedra d’Agroecologia José Luis Porcuna o els productes certificats centren el programa de la Setmana Ecològica, que se celebrarà entre el 19 i el 25 de setembre.

Mollà, juntament amb el director general de Desenvolupament Rural, David Torres, el president del Comitè d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV), Vicente Faro, i la directora de la Càtedra, Lola Raigón, ha destacat el creixement del sector que permetrà a la Comunitat Valenciana assolir els objectius europeus del 25% de superfície ecològica.

“La Setmana Ecològica és una nova fita a l’agenda pública, dins una aposta consolidada per la Producció Agroecològica. El balanç 2021 ja presenta una superfície certificada del 20,5%: 12 punts per sobre de la mitjana europea ia tan sols 4,5 punts de la meta que fixa l’estratègia ‘De la granja a taula’ per al 2030”, ha subratllat la consellera.

En aquest sentit, Mollà ha repassat altres objectius complerts inclosos a la planificació 2021-2025 com l’anunci de la primera fira “TerraEco” de Producció Ecològica, per al proper mes de març, els ajuts -de fins a 10.000 euros- destinats a incentivar la oferta ecològica a les cartes del sector de la restauració, o la nominació als guardons ‘Organic Awards’: “No és casual que estiguem entre els finalistes a aquests premis europeus, és fruit del treball i de l’acompanyament als productors”.

El president del CAECV ha detallat el contingut del calendari d‟actes que s‟articula en to a set temàtiques vinculades als objectius del sector en matèria de consum, ocupació o transferència del coneixement. Un total de 26 activitats en set dies: set jornades i seminaris, 11 tallers i 8 visites on els productors ecològics en seran els protagonistes.

Vicente Faro ha assegurat que “som conscients que un dels pilars per posar en valor el sector ecològic és organitzar aquest tipus d’accions, que tenen com a objectiu visibilitzar tota la feina que hi ha darrere de qualsevol persona que es dedica a la producció ecològica” .

La consellera també ha valorat l’intens programa que persegueix “la conciliació i l’aliança amb el consumidor perquè no volem ser només un mercat exportador. Volem menjar saludable i consumir producció ecològica valenciana, per això fem aquest tipus d´activitats”.

El director general de Desenvolupament Rural, David Torres, ha recordat les xifres de creixement del sector a la Comunitat Valenciana amb una facturació de 736 milions d’euros el 2021. Una tendència ascendent any rere any, motivada pels plans de suport al sector, que la conselleria ha revalidat i elevat amb una inversió per al període 2021-2025 de 114 milions dʻeuros.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: