Agricultura destina 1,7 milions d’euros a protegir els vivers davant de les plagues

La Conselleria d’Agricultura ha publicat la resolució per la qual es convoquen ajudes d’1,76 milions d’euros per aplicar mesures de protecció als vivers per reduir al mínim el risc de propagació de malalties com la Xylella fastidiosa o l’HLB.

La línia de subvencions “suma esforços a la lluita contra les plagues i malalties a través de la prevenció en matèria fitosanitària”, ha explicat la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà.

Els ajuts financen la instal·lació de protectors que dificultin l’entrada d’insectes capaços de transmetre la Xylella, el nematode del pi (letal per a l’arbre) i l’HLB o greening dels cítrics, així com l’adquisició d’equips de tractament davant de la flavescència daurada, una malaltia molt contagiosa que afecta la vinya.

En aquest sentit, la subvenció, de fins a 84.000 euros, incentiva la instal·lació o modernització de, entre d’altres, estructures i mallats, sistemes de doble porta, aïllament hermètic i qualsevol solució addicional destinada a preservar les plantes dels insectes transmissors.

Per poder optar a les ajudes cal ser operador professional inscrit al Registre d’Operadors Professionals de Vegetals i ser productor de materials vegetals de reproducció (MVR) susceptibles de les plagues de quarantena ja esmentades: Xylella fastidiosa, HLB o greening dels cítrics, nematode de la fusta del pi o flavescència daurada.

La convocatòria s’emmarca en el Component 3 (Transformació Ambiental i Digital del Sistema Agroalimentari i Pesquer) del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, amb l’objectiu d’enfortir el sector agroalimentari en conjunt en augmentar la confiança dels socis comercials, millorar-ne la qualitat sanitària de les produccions i disminuir el risc d’entrada i propagació de malalties a les explotacions.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: