Agricultura celebra el Dia de la Dona Rural amb una jornada en El Palmar dedicada a les dones pescadores

La Conselleria d’Agricultura i Desenvolupament Rural, a través del Servei de Promoció de la Dona Rural, ha celebrat hui una jornada al Palmar dedicada a les dones pescadors amb Motiu de la Diada Internacional de la Dona Rural que és commemora el 15 de octubre .

Les dones de la mar: pescadors, xarxeres, poseres, armadors, representants de confraries i de les Associacions de dones han sigut els protagonistes de la jornada que han compartit els seues experiències de lluita per la igualtat en el sector i han recordat a Totes els Pioneres que van Obrir camí.

La consellera d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Mireia Mollà, ha clausurat la jornada agraint l’Exemple de les dones pescadors del Palmar, Referents a seguir per a “visibilitzar i corregir els desigualtats entre homes i dones existents en el medi rural”.

“El d’hui ha de ser un espai de memòria col·lectiva i d’agraiment a Totes les dones que van haver de superar la discriminació i van travessar 1 camí dolorós, desolador, incomprès o Fins i tot a vegades solitari”, ha indicat Mollà en referència a Teresa Chardí, Carmen Serrano, Elena Marc i Teresa Bru, Felicitat Dasí i Vicenta Dasí, els sis dons que van reclamar l’dret de pesca al Palmar i que el 2008 van aconseguir que una sentència judicial a els donara la raó.

La vicepresidenta i consellera de Polítiques inclusives i Igualtat, Mónica Oltra, ha obert la jornada reivindicant el Treball Essencial de les dones en el sector primari, 1 Treball invisibilitzat en entorns Molt masculinitzats i Marcat per els particularitats de l’món rural com l’envelliment i la despoblació.

Els Estadístiques que xifren en NOMÉS el 3% els dons que treballen a la mar posa a Relleu al desequilibri entre a els nombres i la Realitat de el sector. Les Aportacions d’AQUESTA posada en comú contribuiran, juntament con los Resultats de diferents procesos participatius de dones rurals que tindràn lloc a la Comunitat Valenciana, a l’el·laboració de l’I Pla de Promoció de la Dona Rural de la Comunitat Valenciana.

El nou Servei de Promoció de la Dona Rural compleix 01:00 compromís de la Generalitat l’Objectiu de lo qual és el de sumar esforços per a la igualtat efectiva en l’entorn rural i desenvolupà Totes aquelles iniciatives orientades a impulsar un cambio de Mentalitat ia afavorir el Reconeixement , la visibilitat i el PRESTIGI d’aquestes dons.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: