Agricultura aprova ajudes de prop de 4 milions d’euros per al desenvolupament de nous projectes que reforçaran el lideratge de l’aqüicultura valenciana

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica acaba d’aprovar ajudes per al foment d’aqüicultura sostenible a la Comunitat Valenciana amb caràcter plurianual i per valor de gairebé 4 milions d’euros: 2 milions per al present exercici i 1,8 per l’any vinent.

A través d’aquestes subvencions, que s’inscriuen en el paquet destinat a el capítol pesquer i l’import global per 2021 ascendeix a 8,8 milions, van a sufragar dos ambiciosos projectes que ja compten amb l’autorització pertinent i que consisteixen en la construcció de dos granges marines, una de les quals s’instal·larà a Sagunt i l’altra en el Campello.

La primera es dedicarà a la cria d’orada i llobarro, mentre que la segona, a més de les dues espècies citades, inclourà també la criança i desenvolupament de corbines i seriolas.

Aquest tipus d’ajudes cobreix, de mitjana, el 30% de la inversió que s’encara si l’empresa que la realitza és de gran dimensió i costeja el 50% de el projecte si la signatura que el materialitza és de mida més reduïda.

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha remarcat “l’indubtable valor estratègic que té aquest suport financer per part de l’Administració autonòmica a un sector punter i que compta, a més, amb unes perspectives de futur excel·lents “.

Efectivament, les més de 10 empreses que es dediquen a la cria de peixos marins o d’altres espècies -com l’anguila, la truita, la clòtxina o la ostra- han convertit la Comunitat Valenciana en la major productora dins d’aquesta modalitat de tot el territori espanyol. La producció valenciana se situa actualment al voltant de les 18.000 tones.

“Aquestes dues noves iniciatives que van a posar-se en marxa -ha apuntat el director general d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Antoni Quintana- ens permetran reforçar aquesta posició de lideratge que ostenta l’aqüicultura valenciana a nivell estatal, la qual cosa té una importància enorme perquè es tracta d’un col·lectiu en auge que proporciona ocupació i riquesa i complementa, a el mateix temps, les necessitats de proveïment de peix ”

La consellera ha aprofundit en que “la pesca extractiva, que és un sector fonamental que té tot el nostre suport, es troba actualment en nivells de rendiment elevats i pateix també les restriccions imposades per la Unió Europea, de manera que l’aqüicultura constitueix una alternativa creixent per a un país deficitari de peix com el nostre i que es veu obligat a recórrer a les importacions “.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: