Agricultura aplaudeix l’aprovació del tractament fred per a la importació de taronja a la UE

La Conselleria d’Agricultura ha aplaudit l’acord de la Comissió Europea per aplicar el tractament en fred per a les taronges importades de països tercers amb presència de la falsa arna. La decisió ha protagonitzat la reunió d’aquest dimecres al Comitè Permanent Fitosanitari sobre Animals i Plantes (ScoPaff), cinc dies després que s’ajornés el debat.

La consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, ha assenyalat que el canvi de criteri respon a la “pressió coordinada entre el Ministeri d’Agricultura, la Generalitat i el conjunt del sector en defensa de la citricultura i la sanitat vegetal europea”. “S’ha aconseguit que la Unió Europea d’un pas transcendental per al sector citrícola i la seguretat alimentària i la sanitat vegetal del continent”, ha dit Mollà.

“La Comissió Europea recupera la raó i el criteri tècnic davant d’una decisió que atemptava contra els drets i la seguretat alimentària de tot el continent”, ha assegurat Mollà.

En aquest sentit, el tractament en fred no només salva la citricultura europea de la falsa arna, sinó també altres productes sensibles, com el caqui, l’albercoc, el tomàquet, el pebrot, l’albergínia, el raïm, el plàtan, el blat de moro, el roure, el préssec i el garrofó.

La consellera ha reivindicat la posada en marxa del tractament en fred de les taronges importades per a la campanya comercial d’aquest mateix any, a més d’avançar que continuarà amb les reclamacions perquè el cold treatment s’estengui també a mandarines i aranges.

Aquesta és la primera vegada que la Unió Europea aprova una mesura semblant per aplicar el tractament en fred a la importació de fruites de països tercers.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: