Aerocas i la CEV reforcen la seva col·laboració per promoure el desenvolupament integral de l’aeroport i la generació d’un pol logístic i industrial

La directora general de la societat pública Aeroport de Castelló (Aerocas), Blanca Marín, ha mantingut una trobada amb una representació de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) a Castelló, encapçalada pel president, Sebastián Pla, en el qual es ha acordat reforçar la col·laboració entre ambdues entitats amb l’objectiu de potenciar el desenvolupament de l’aeroport en les seves diferents vessants i de generar al voltant de la mateixa un pol logístic i industrial.

Per part de l’organització empresarial també han acudit el vicepresident de CEV Castelló i president d’Ascer, Vicente Nomdedéu; el secretari general d’Ascer, Alberto Echevarría; i el secretari d’CEV Castelló, Salvador Serrano.

La directora general d’Aerocas ha manifestat que l’aeroport constitueix “un aliat natural de l’empresariat i dels sectors productius”, pel que ha advocat per estrènyer la col·laboració “per tal de treure el màxim rendiment a aquesta infraestructura estratègica i consolidar-la com una valuosa eina a el servei de l’economia, el territori i la societat “.

En aquest sentit, s’ha acordat que Aerocas reforçarà la seva presència a la CEV a través de la participació en les comissions sectorials de turisme, logística i indústria. Blanca Marín ha explicat que l’objectiu és ajustar-se a l’estratègia de l’aeroport d’apostar per la diversificació de l’activitat, la implementació de noves línies de negoci, compatibles amb l’orientació turística, i pel desenvolupament d’un pol logístic i industrial vinculat a la infraestructura.

La comitiva ha visitat les zones on operen les empreses dedicades a les activitats d’estacionament, manteniment i desmuntatge d’avions, així com l’àrea acotada per a les escoles de vol.

Durant el recorregut, la directora general ha detallat els projectes que estan en curs, com la nova zona d’estacionament d’aeronaus, el centre de manteniment d’avions o la futura plataforma industrial. En aquest sentit, ha destacat “la capacitat que està mostrant l’aeroport per adaptar-se a les circumstàncies i donar resposta a les necessitats de mercat”.

“En una situació de gran complexitat per al sector de l’aviació a causa de la pandèmia, estem promovent inversions i impulsant projectes, en col·laboració amb la iniciativa privada, que permetran avançar en el desenvolupament de l’aeroport ia la generació de llocs de treball “, ha afirmat.

Blanca Marín ha explicat que, en paral·lel, “se segueix treballant de cara a la reactivació de l’tràfic comercial pel que fa les circumstàncies de la pandèmia millorin i remuntin els sectors de l’aviació i turístic”.

La responsable d’Aerocas ha recalcat que és un objectiu estratègic de la Generalitat el desenvolupament de la Zona d’Activitat Complementàries (ZAC) de l’aeroport per generar un pol econòmic vinculat a la logística i a el sector aeronàutic.

En aquest sentit, ha recordat que el projecte està inclòs en l’Estratègia Valenciana de Recuperació promoguda pel Consell i que comporta una inversió aproximada de 105 milions d’euros. Per posar en marxa aquesta actuació, Blanca Marín ha manifestat la necessitat de comptar amb la col·laboració i participació de la iniciativa privada.

Per la seva banda, el president de CEV Castelló, Sebastián Pla, ha coincidit en la necessitat d’unir esforços públics i privats per a revitalitzar l’economia de la Comunitat Valenciana i assegurar un creixement econòmic intel·ligent, sostenible i integrador. “Estem en un moment que exigeix ​​aprofitar a l’màxim els recursos i infraestructures de què disposem. En aquest sentit, la creació d’un pol logístic empresarial ens sembla una decisió estratègica, que ens permetrà aprofitar a l’màxim l’aeroport de Castelló”, ha assegurat Pla.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: