Acte de lliurament de premis de la vuitena edició de el concurs literari escolar del ministeri de defensa “Carta a un militar espanyol” a la subdelegació de defensa a Castelló

Aquest dimecres 26 de maig es va realitzar a la Subdelegació de Defensa a Castelló l’acte de lliurament de diplomes i premis de la fase provincial de la Vuitena Edició de el Concurs Literari Escolar de el Ministeri de Defensa “Carta a un Militar Espanyol”. L’acte ha estat celebrat mantenint les restriccions d’aforament, distanciament social i higienicosanitàries imposades amb motiu de la COVID-19.

La cerimònia de lliurament de diplomes ha estat presidida pel Subdelegat de Defensa Coronel D. Manuel Monzó Ramon, que va estar acompanyat per l’alcaldessa de Castelló de la Plana Sra. Amparo Marco i el director territorial d’Educació, Cultura i Esport de la GVA D . Alfred Remolar, al costat de membres de l’jurat, els estudiants finalistes i guanyadora de la fase provincial i tutors i directors dels seus respectius centres docents.

A l’igual que en anteriors edicions, la Direcció general de Reclutamiento i Ensenyament Militar, en estreta col·laboració amb les Àrees de Reclutament de les delegacions i subdelegacions de Defensa, va organitzar la Vuitena Edició de el Concurs Literari Escolar a nivell nacional. Aquest any, l’objectiu de la convocatòria de l’concurs se centra en la Missió “Salvar Vides” realitzada durant l’Operació Balmis contra la COVID-19 pel conjunt de les Forces Armades i UME. En el concurs han participat alumnes de 1r i 2n de Batxillerat i 4t de l’ESO., Així com estudiants de F.P. Grau Mitjà de tots els centres docents a nivell nacional i centres espanyols a l’estranger.

Un cop més el Concurs Escolar, “Carta a un Militar Espanyol” ha estat un èxit. S’han registrat un total de 497 centres docents de tot Espanya.

A la nostra província han participat en el concurs 29 centres educatius, que han presentat un total de 451 cartes, sent la nostra una de les províncies amb major participació de tot Espanya.

Cada centre ha seleccionat la carta que li ha representat en aquesta fase. D’entre elles s’ha seleccionat la representant de la província de Castelló per a la fase nacional.

Per constituir el Jurat provincial, la Subdelegació de Defensa ha comptat amb la inestimable col·laboració de les següents personalitats que han exercit com a vocals permanents de el Jurat, als quals agraeix la seva col·laboració:
– D. José Luís València Larrañeta, director del diari Mediterrani.

– D. José Beltrán Lamaza, membre de l’periòdic Mediterráneo.
– D. Víctor Navarro, director del diari El Mundo Castelló.
– D. Jesús López Flor, director de cadena SER ràdio Castelló.
– D. Jesús Montalbán Sánchez, director d’Onda Cero Castelló.
– Josep Lázaro Dobón, director de cadena COPE Castelló.
El jurat va seleccionar les cartes finalistes, que corresponen als estudiants i centres següents: Alumnes finalistes:
Silvia Gómez Muñoz
de l’
La nostra Senyora de la Consolació
de
Castelló de la Plana
Elisabeth Castillejos Barba
de l’
Centre Internacional d’Estudis en Salut
de
Castelló de la Plana

Novament cal destacar el nivell de qualitat assolit en la present edició i s’agraeix la participació de tots els estudiants, personal docent i col·legis de la província, desitjant molta sort al nostre representant de Castelló en la fase nacional de l’concurs pròxima a fallar-a Madrid . S’anima a tots els estudiants i centres de la província a participar a la 9a edició d’aquest concurs que s’obrirà properament.

Al costat d’aquesta nota de premsa es remet la carta guanyadora de la província de Castelló de l’alumna Sara Suciu Cardín de l’IES Francesc Ribalta de Castelló de la Plana.

En la següent adreça d’internet de la pàgina de l’concurs “Carta a un Militar Espanyol” es poden descarregar totes les cartes guanyadores de cada província, a més de les bases i informació general de l’concurs: https://www.cartaaunmilitar.es/ganadores -provinciales /

Informació i Foto: Subdelegació de defensa de Castelló

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: