À Punt aposta per reforçar les relacions amb la Mostra de València-Cinema del Mediterrani

La radiotelevisió pública i el Festival Mostra de València-Cinema del Mediterrani amplien les vies de col·laboració i patrocina el València Film Afers, el fòrum de coproduccions de la Mostra, que tindrà lloc els dies 25 i 26 d’octubre al Centre d’Estudis Superiors Barreira Arte + Diseño.

En aquesta segona edició del València Film Afers, s’han seleccionat cinc documentals de creació i cinc projectes de ficció procedents de països de la mediterrània com ara França. Espanya, el Marroc, el Líban, Croàcia, Portugal i Turquia. Els productors i directors visitaran València per a participar en diferents sessions de pitching i trobades one-to-one amb professionals de reconegut prestigi internacional.

À Punt participa en un dels projectes seleccionats: Calle de los Ángeles, una autoficció documental que aborda la gentrificació del barri del Cabanyal, dirigida i produïda per Silvia Rey Canudo.

La radiotelevisió pública, per sisé any consecutiu, serà el mitjà oficial de la Mostra i totes les finestres dels mitjans públics informaran de manera diària de les activitats relacionades amb el festival.

A més, diferents programes d’À Punt tindran presència a l’Espai Mostra de la plaça de l’Ajuntament, com ara el programa de la ràdio Podríem fer-ho millor, que s’emetrà en directe el 21 d’octubre i el magazín cultural de la ràdio Pròxima parada el dia 26 d’octubre.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de València i president de Mostra de València i Iniciatives Audiovisuals, José Luis Moreno, ha assenyalat que “comptar amb À Punt com a mitjà oficial és fonamental per a donar difusió a totes les activitats i esdeveniments de la Mostra a tot el territori. “El nostre objectiu” ―ha afegit Moreno― “és situar València com a referent cultural en el Mediterrani i per aconseguir-ho és fonamental establir aliances estratègiques com aquest conveni amb la radiotelevisió pública”.

El director general d’À Punt, Alfred Costa, ha destacat que “mantenim i ampliem, any rere any, el compromís amb la cultura i la difusió cinematogràfica. La Mostra de València és ja una cita obligada per als professionals i els amants del cine amb una gran projecció internacional”.

El Premi À Punt del Públic, com ja és habitual, premiarà la pel·lícula més votada pels espectadors de la Secció Informativa i la radiotelevisió pública es compromet a adquirir dels drets d’emissió de la pel·lícula guardonada. La radiotelevisió valenciana, segons Costa “vol fomentar que la gent torne al cinema i amb el Premi À Punt del públic donem veu a eixe públic que acudeix a les sales a veure les propostes de la Mostra”

La participació de la plataforma de mitjans públics en la Mostra també suposa, com en edicions anteriors, l’estrena de pel·lícules produïdes per À Punt i la participació en debats i taules rodones.

A més, durant el període de celebració de la Mostra de València, el web http://www.apuntmedia.es obrirà un microlloc específic connectat al web oficial del festival on es podrà consultar la programació.

Informació i Foto: Comunicació CVMC – À Punt Mèdia

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: