184 municipis i 28 mancomunitats sol·liciten a la Generalitat comptar amb tècnics per optar a les ajudes dels fons Next Generation UE

Un total de 184 municipis i les 28 mancomunitats de la Comunitat Valenciana han sol·licitat a la Generalitat Valenciana la participació al programa de contractació de tècnics especialistes en captació i gestió de fons europeus.

Segons ha explicat el director general d’Administració Local, Toni Such en total es procedirà a la contractació d’uns 350 tècnics que treballaran als ajuntaments per desenvolupar projectes que optin a les diferents convocatòries dels fons Next Generation UE, alhora que el prestaran suport als autònoms i xicotetes empreses de cada terme municipal perquè també puguen aprofitar els fons.

“El 75% dels municipis de més de 2.000 habitants han sol·licitat comptar amb aquests tècnics especialitzats que, durant 18 mesos, formaran part de les platilles dels ajuntaments per ajudar en tots els processos que els permetin captar fons europeus”, ha assenyalat Such , que ha recordat que totes les localitats de menys de 2.000 habitants tenen també assegurat aquest suport, que es prestarà a través de les 28 mancomunitats. El programa té un pressupost de més de 15 milions dʻeuros.

Aquesta mateixa setmana Labora, que participa al programa juntament amb la Direcció General d’Administració Local i l’Oficina Valenciana per a la Recuperació, dependent de la Direcció General de Coordinació de l’Acció del Govern, publicarà el llistat dels municipis i tècnics que els corresponen segons la convocatòria (entre un i dos, depenent del nombre d’habitants) i iniciarà el procés de preparació de les bases per a la contractació, procés que s’iniciarà un cop passi el mes d’agost.

50 municipis de més de 2.000 habitants de la província d’Alacant, 24 de la de Castelló i 109 de València han sol·licitat participar al programa. Els municipis de menys de 2.000 habitants participen directament del programa sense necessitat de sol·licitar-ho, atès que es contractessin tècnics en les mancomunitats que cobreixen tota la Comunitat Valenciana.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: