18 revistes científiques de la Universitat d’Alacant renoven el Segell de Qualitat FECYT 2022

La Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), del Ministeri de Ciència i Innovació, ha renovat el Segell de Qualitat a les 18 revistes editades i coeditades a la Universitat d’Alacant que ho van obtenir en convocatòries anteriors. Des de l’any 2006, la FECYT desenvolupa una línia d’actuació destinada a donar suport a la professionalització i internacionalització de les revistes científiques espanyoles que s’instrumentalitzen a través de la Convocatòria d’Avaluació de la Qualitat Editorial i Científica per a l’obtenció del Segell de Qualitat.

De les 18 revistes editades o coeditades per la Universitat d’Alacant que han renovat aquest reconeixement, una desena ja tenen la menció de Bones Pràctiques Editorials a Igualtat de Gènere. Aquesta menció, és una categoria que es va incloure per primera vegada a la nova convocatòria d’Avaluació de 2021 que exigeix ​​l’existència d’un percentatge mínim del 40% de dones en la composició de les seves adreces, secretaries, consells de redacció, comitès editorials i consells assessors. A més, cerca l’existència d’un percentatge similar de dones com a revisores dels treballs enviats a les revistes i que la política editorial de les publicacions en qüestió inclogui recomanacions específiques a favor de l’ús de llenguatge inclusiu als articles científics, entre d’altres requisits.

La Convocatòria d’Avaluació de la Qualitat Editorial i Científica per a l’obtenció del Segell de Qualitat es realitza de manera biennal des de l’any 2007 i el seu objectiu és proporcionar un reconeixement de la qualitat de les revistes espanyoles, fomentant-ne la visibilitat i la presència en bases de dades internacionals.

Revistes UA amb Segell de Qualitat

A continuació es detalla el llistat de les 18 revistes científiques de la Universitat d’Alacant que han renovat el segell de qualitat el 2022:

– Alternatives. Quaderns de Treball Social

– Amèrica sense nom

– Anals de Literatura Espanyola

– Cultura de les cures

– Doxa. Quaderns de Filosofia del Dret

– ELUA

– Feminisme/s

– Investigacions Geogràfiques

– Investigacions Turístiques

– Journal of Human Sport and Exercise

– Journal of New Approaches in Educational Research (NAER)

– Lucentum

– MonTI. Monografies de Traducció i Interpretació

– Obets. Revista de Ciències Socials

– Passat i Memòria

– Revista de Cançoners Impresos i Manuscrits

– Revista d’Història Moderna

– Revista Mediterrània de Comunicació

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: