161 nens i nenes de Borriana han participat en el primer torn de Campus Multiesportiu Saludable d’Estiu

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, al costat de el regidor d’Esports, Vicente Aparisi, han clausurat el primer torn de la VIII Campus Multiesportiu i d’Hàbits Saludables d’Estiu, organitzat pel Servei Municipal d’Esports (SME), al que han participat 161 nens i nenes de la localitat.

Durant la clausura de Campus i mentre els 161 nens i nenes desfilaven per la gespa del camp de futbol Joan B. Planelles per rebre els seus diplomes i regals, l’alcaldessa ha agraït l ‘ “enorme esforç realitzat pel SME en l’organització d’aquesta edició de 2021 “, en la qual han treballat” amb tenacitat, tenint en compte les complicades circumstàncies i amb l’objectiu principal de garantir la seguretat de totes les persones que integren el Campus, tant participants com a personal i col·laboradors “.

Així mateix, ha destacat que el Campus “està sent un nou èxit” i s’ha pogut dur a terme “gràcies a la col·laboració de clubs esportius i de el personal voluntari, i a la feina de monitors, tècnics i, també, a la participació en forma de patrocini o suport de fins a dotze empreses col·laboradores “.

En el VIII Campus Multiesportiu i d’Hàbits Saludables d’Estiu, que es realitza des del 28 de juny a l’30 de juliol, hi participen més de 300 nens i nenes en dos torns. El primer, que s’ha clausurat avui i, el segon, que es desenvoluparà de l’12 a l’30 de juliol. Cada torn de Campus s’organitza en grups d’al voltant de 10 participants.

Aquest estiu, a l’igual que el 2020, el Campus s’ha adaptat amb mesures de seguretat i de prevenció davant de la Covid-19, de manera que la majoria de les activitats esportives es realitzen a l’aire lliure i en diferents instal·lacions, i totes en grups reduïts, en horari de 9h a 13h.

En la vuitena edició el SME pretén, un estiu més, conjugar la pràctica esportiva amb l’adquisició de valors i conductes que millorin i mantinguin la salut dels nens, nenes i joves del municipi. S’hi practiquen més d’una vintena de jocs, esports i activitats diferents, i també compten amb dinars saludables i tallers de cura de l’esquena, de salut bucodental i de salut podològica.

A més, aquest any s’ha volgut aprofitar per fer rutes i activitats en zones d’interès històric com el Jardí Arqueològic, el Campanar o el Museu Arqueològic, on els nens i nenes han pogut realitzar activitats i a el mateix temps conèixer millor el patrimoni cultural de la ciutat.

També, en aquesta mateixa línia, s’han organitzat xerrades sobre reciclatge i medi ambient, tant en la tradicional visita a la casa de la vila com en les rutes i caminades pel Clot de la Mare de Déu.

El Campus Multiesportiu i d’hàbits saludables s’engloba dins el Pla PATI de promoció de la pràctica esportiva entre escolars i joves de Borriana, i les activitats estan acompanyades de recomanacions i consells per fer que el dia a dia dels nens, nenes i joves sigui més saludable.

Informació i Foto: Ajuntament de Borriana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: