101 empreses, finalistes amb les seves solucions per als 11 reptes sectorials al programa d’innovació oberta CV innova

El programa CV innova va néixer amb l’objectiu de fer realitat, a través de diferents projectes, la cooperació entre empreses tractores, innovadores i startups de la Comunitat Valenciana. Per això, la iniciativa va plantejar per al 2021 una estratègia basada en la innovació oberta amb el llançament de reptes sectorials o multisectorials que afavorissin i possibilitessin la connexió o ‘matching’ entre les empreses. El resultat del procés ha estat la selecció de 101 companyies finalistes, que han aconseguit la darrera fase per resoldre els 11 reptes d’innovació oberta plantejats. En el procés s’ha contactat amb fins a 5.486 empreses solucionadores de més de 70 països, i entre les finalistes, un 40% són de la Comunitat Valenciana
La biga mestra de CV innova va ser la feina prèvia desenvolupada el 2020 pels CEEIs de la regió per a la identificació i caracterització d’empreses tractores i innovadores, que va donar lloc al Mapa Cooperació i Innovació de la Comunitat Valenciana. En aquest sentit, va ser decisiu el caràcter col·laboratiu del Mapa, una plataforma que permet filtrar, identificar i geolocalitzar àgilment i de manera categoritzada empreses tractores i innovadores de la Comunitat, en diversos àmbits d’innovació i en diferents sectors d’activitat, amb la finalitat de facilitar el contacte i la col·laboració amb elles. Es tractava de crear un entorn col·laboratiu que facilités la cooperació entre companyies innovadores, agents generadors de coneixement i el teixit empresarial consolidat amb capacitat suficient per exercir un efecte tractor als sectors clau de la CV. Així es van identificar 2.290 empreses innovadores i 323 tractores a la Comunitat.

Amb aquesta base, a cada territori es van seleccionar sectors econòmics concrets en què se centraran els reptes. En aquest punt, la reflexió estratègica prèvia dels CEEI de la Comunitat juntament amb altres actors clau de l’ecosistema, va servir per identificar interessos i necessitats sectorials, a partir de les quals es van prioritzar els desafiaments de cada sector. Tres dels reptes es refereixen al sector logístic i han estat llançats per Orbel Grupo, Nuppec Logística i Portsur Castelló. Cinc més es van dirigir al sector d’Agrofood i per a ells busquen solucions Choví, Alborchata (Grup Polo), Jumel Alimentaria o Grupo Huevos Guillén. Per part seva, Frutos Secos Mañán i Grupo Iñesta van orientar els seus reptes a l’Agrotech, mentre que Energy Sistem va llançar un altre desafiament en l’àmbit d’electrònica de consum, i un altre repte es va dirigir a la transformació digital del sector funerari.
CV innova és una iniciativa dels CEEIs de la Comunitat Valenciana, promoguda i finançada per la Generalitat Valenciana, a través de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), dins de la seua política de suport a l’emprenedoria innovadora.
.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: