Ximo Puig destaca que el Pla 20.000 permetrà generar ocupació i ajudarà a l’objectiu de Consell de tenir un banc públic d’habitatges en cada municipi

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mostrat la seva disposició a participar activament, al costat dels ajuntaments, en el ‘Pla 20.000 Habitatges en Lloguer Assequible’ del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, una iniciativa que, tal com ha assenyalat, permetrà generar ocupació i ajudarà a l’objectiu de Consell de tenir un banc públic d’habitatges en cada municipi.

El president ha participat en la presentació a València de el Pla 20.000 Habitatges en Lloguer Assequible ‘, al costat de el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, un acte en què ha agraït l’impuls de l’Gobienro central a una iniciativa en la que s’inscriu la reactivació de el Projecte d’Adequació urbanística (PAI) d’Enginyers de la ciutat de València.

Aquesta intervenció urbanística, que compta amb una inversió de 3,5 milions d’euros, comportarà l’ampliació de el parc d’habitatges de València amb 420 noves llars, dels quals més de la meitat -prop de 220- seran de règim de protecció pública.

Un cop executada la urbanització, l’Ajuntament de València disposarà en aquest espai d’un solar per construir un col·legi, actuació que realitzarà a través del Pla Edificant de la Generalitat. El PAI d’Enginyers contempla també la construcció de zones verdes.

“S’anuncia avui una realitat immediata. No estem parlant d’aquests projectes que van generar molta bombolla i pocs fets reals; parlem de fets reals, que generaran ocupació, que generaran llocs de treball i també espais de convivència i espais de llibertat per a cada família “, ha indicat el president, que ha destacat la col·laboració entre la Generalitat, l’Ajuntament de València i el Ministeri per desbloquejar l’actuació pendent des de fa gairebé dues dècades.

Puig ha insistit, d’altra banda, en la rellevància que tenen accions coordinades entre administracions durant l’actual conjuntura marcada per la pandèmia de la COVID-19 i ha assenyalat que “és el moment d’impulsar polítiques que generin ocupació i que generin drets”. En el cas d’aquest ‘Pla 20.000’ s’aconsegueix, segons ha indicat, un “encaix virtuós”, el de propiciar la creació d’ocupació i fer factible el dret constitucional a l’habitatge.

Pacte Europeu per a la Recuperació

A més, el president de la Generalitat ha subratllat la importància de reactivar l’economia de la manera més ràpida possible i ha recalcat el paper clau dels fons europeus Next Generation UE, que contemplen diverses mesures destinades a el foment de la renovació i la modernització d’edificis i infraestructures.

El president de la Generalitat ha indicat en aquest sentit que el Pla de Recuperació constitueix una “grandíssima oportunitat” per desplegar aquestes polítiques d’habitatge

A l’acte també han assistit el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, i el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: