Una quinzena d’investigadors de l’àrea d’infermeria d’Eslovènia, Espanya, Bèlgica, Finlàndia, i Lituània es reuneixen a la Universitat d’Alacant

La Universitat d’Alacant acull des d’avui, dilluns 4 de novembre de 2019, al grup de treball europeu de projecte QualMent cofinançat en el Programa Erasmus +. Al voltant d’una quinzena d’investigadors i col·laboradors procedents de la Facultat d’Infermeria d’Eslovènia, la Universitat d’Oulu de Finlàndia, la Universitat Lituana de Ciències de la Salut, la Federació Europea d’Associacions d’Infermeria de Bèlgica i la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat d’Alacant, participen en aquesta tercera reunió de treball per millorar les pràctiques clíniques d’estudiants d’infermeria.

Les investigadores de la Universitat d’Alacant Mª Flors Biscaia i Rosa Mª Pérez seran les amfitriones de la trobada que permetrà posar en comú els continguts i materials que han preparat cada país per a un curs dirigit a infermeres tutores. “Aquests continguts i materials s’han ideat com a guia de bones pràctiques en la tutorització que contempla les competències comunes d’infermeria en els països de la Unió Europea, i la diversitat cultural en aquests entorns d’aprenentatge”, explica Mª Flors Biscaia. A més, s’està treballant en una plataforma electrònica per a l’aprenentatge a distància i la planificació de la implementació del curs.

Durant les diferents reunions, que finalitzen demà dimarts 5 de novembre, els continguts presentats es validaran per part dels membres del consorci i, un cop traduïts a cinc idiomes, s’empressin en els cursos formatius que no s’ofertaran als països socis al llarg del primer semestre de 2020.

context

Tots els programes d’estudis en el camp de la infermeria s’han de desenvolupar d’acord amb la directiva de la Unió Europea i el marc de competències de la Federació Europea d’Associacions d’Infermeria (EFN), que insta que la meitat de totes les hores del programa d’estudis d’infermeria es realitzi en entorns d’aprenentatge clínics com hospitals i centres de salut, sent aquest període d’aprenentatge supervisat per tutors docents i clínics. En aquest sentit, a partir d’un model formatiu validat a nivell europeu, QualMent proporcionarà una guia comuna per a la tutorització clínica a Europa.

 

 

 

 

 

Informacio i Foto: Universitat Alacant

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: