Un antic alumne de l’UJI guanya el Premi IEEE-CS TCHPC 2017 a l’Excel·lència per a Joves Investigadors en Computació d’Alt Rendiment

Informació i Foto: http://www.uji.es

Antonio Peña Monferrer, antic alumne de la Universitat Jaume I, ha guanyat el Premi IEEE-CS TCHPC 2017 a l’Excel·lència per a Joves Investigadors en Computació d’Alt Rendiment. La IEEE-CS, organització professional dedicada a la informàtica i la tecnologia líder en el món amb més de 60.000 membres, ha volgut premiar amb aquest guardó el treball de recerca de Peña en l’àrea de sistemes en temps d’execució i models de programació per computació d’alt rendiment, sobre els quals ha publicat una gran heterogeneïtat de recursos i comunicacions.

Antonio Peña Monferrer va estudiar Enginyeria Informàtica a la Jaume I (promoció 2001-2006). El 2013 va obtenir el doctorat en informàtica a la universitat castellonenca, en una col·laboració entre l’UJI i la Universitat Politècnica de València. Durant el desenvolupament de la seva tesi doctoral va treballar en el primer prototip funcional d’rCUDA, una eina que permet minimitzar el cost d’adquisició de centres de dades, utilitzant tècniques de virtualització. Fruit d’aquesta tesi va obtenir un dels premis extraordinaris de doctorat de l’UJI del curs 2013/2014.

Finalitzat el doctorat va obtenir una plaça d’investigador postdoctoral, entre 2013 i 2014, en l’Argonne National Laboratory-USA-.Des 2015 és investigador sènior al Barcelona Supercomputing Center on, entre altres coses, és el responsable del Centre d’excel·lència BSC / UPC nVidia. Actualment segueix col·laborant amb el grup de Computació i Arquitectures d’Altes Prestacions de l’UJI treballant en la codirecció de dues tesis doctorals.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: