Turisme Comunitat Valenciana i l’Institut Valencià de les Dones habiliten 92 oficines de la Xarxa Tourist Info com Punts Violeta Turístics

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha presentat a Cullera els Punts Violeta Turístics de la Comunitat Valenciana juntament amb la directora general de l’Institut Valencià de les Dones, Maria Such, el director general de Turisme, Herick Campos i l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor.

En total, són 92 oficines d’informació turística de la Xarxa Tourist Info, que pertanyen a 74 municipis o mancomunitats, les que s’han adherit a aquest programa. Per províncies, s’han habilitat 37 oficines a la província de Castelló, 29 a la d’Alacant i 26 a la província de València.

Es tracta d’un projecte impulsat des de Turisme, a través de la Xarxa Tourist Info, conjuntament amb l’Institut Valencià de les Dones, creat per atendre, informar i ajudar a víctimes de qualsevol tipus d’agressió sexista de manera immediata. El seu propòsit és conscienciar, prevenir i identificar situacions de violència de gènere, facilitant el gaudi de el període de vacances, sota el respecte cap a les dones, lliures d’assetjament i humiliació masclista.

El responsable de Turisme ha defensat que “una oficina Tourist Info és una referència d’atenció a l’visitant”, per això reconeix que “és un espai idoni de primera línia de defensa davant una agressió, per derivar les víctimes a el lloc que correspongui”.

Així mateix, Colomer ha recalcat que “l’hospitalitat és responsabilitat, amabilitat, cura i professionalitat”, i ha destacat la importància de “fer polítiques d’aliança en el turisme”, que reforcin els valors i l’equilibri de les relacions.

Colomer ha incidit que “sense respecte no hi ha felicitat ni hospitalitat” i ha recordat que el model turístic de la Comunitat Valenciana “no és neutral, hem legislat en clau de codi ètic

i aquest és el nostre model “.

Per la seva banda, la directora general de l’Institut Valencià de les Dones, Maria Such, ha destacat que “avui formalitzem una iniciativa que és mostra d’un acord comú”.

Such ha manifestat que “portem dos anys treballant junts per generar espais lliures de violència masclista, com els festivals, i ara les oficines d’informació turística”.

En aquest sentit, ha assenyalat que “aquest protocol suposa crear espais segurs en les Tourist Info després d’haver realitzat ja una formació entre el personal” i que “Cullera treballa pels seus ciutadans i aposta per un turisme hospitalari i segur”.

A l’acte també ha participat l’alcalde de Cullera, Jordi Major, que ha defensat a la destinació com “un espai lliure de masclisme” i ha destacat que “aquest acord suposa crear un punt segur i un referent, un motiu més perquè els turistes ens triïn “.

Jordi Major ha reconegut que “no només es tracta de comptar amb un destí atractiu, sinó també segur i amb garanties”; i aquest Punt Violeta Turístic, que avui estrena l’oficina Tourist Info de Cullera, és una mostra més de l’compromís adquirit pel consistori.

Oficina Tourist Info com a Punt Violeta Turístic

L’oficina Tourist Info com a Punt Violeta Turístic sensibilitza el visitant, turista i resident, i atén, informa i ajuda a persones visitants i turistes víctimes de qualsevol tipus d’agressió sexista. La seva finalitat, per tant, és la de conscienciar, prevenir i gaudir les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana sota el respecte cap a les dones.

Els municipis i mancomunitats adherides a aquest programa es comprometen, d’una banda, a atendre i informar a les seves oficines Tourist Info a les víctimes de violència masclista, facilitant els contactes telefònics i d’ubicació de serveis especialitzats, així com incorporar al seu protocol municipal davant agressions sexistes el procediment a seguir pel personal de les oficines Tourist Info i comunicar aquesta circumstància a l’departament municipal competent en la matèria.

A més, hauran de fer visible el distintiu Punt Violeta Turístic, que consisteix en placa i vinil corporatius de la Xarxa Tourist Info CV.

De la mateixa manera, aquestes 92 oficines participaran en les accions formatives i informatives d’aquesta índole promogudes per Turisme Comunitat Valenciana i l’Institut Valencià de les Dones. En aquest sentit, és important destacar que s’ha implementat un pla de formació contínua, estructurat en curs d’adhesió a la Xarxa de Punts Violeta Turístics i pla de reciclatge i millora.

Finalment, cal assenyalar que el programa està obert a noves incorporacions de municipis i / o oficines adherits a la Xarxa Tourist info i està previst que s’ampliï pròximament la seva implantació territorial.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: