Transparència, els col·legis d’advocats i el de Registradors de la Propietat col·laboren en el foment del Dret civil valencià

Informació i Foto: http://www.gva.es

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha signat el conveni de col·laboració amb els representants del Consell Valencià de Col·legis d’Advocats i el Col·legi de Registradors de la Propietat per a la realització d’activitats de desenvolupament de l’Estatut d’Autonomia així com la difusió i divulgació del Dret foral civil valencià i la promoció de l’autogovern durant 2017.

Segons Alcaraz, “aquest conveni té la finalitat de treballar en matèries tan fonamentals com és el Dret civil valencià a través del seu estudi, la seva difusió i defensa”. A més, el conseller ha valorat la importància d’aquesta col·laboració “per seguir fomentant aquest dret a través d’aquestes dues entitats professionals tan rellevants per a la societat valenciana”.

Aquest conveni té un import màxim de 5.000 euros per a cadascuna de les entitats beneficiàries. Es preveu dur a terme activitats divulgatives en la matèria, de formació, difusió i promoció a través de jornades, xerrades, seminaris, exposicions i cursos a més de publicacions posteriors derivades d’aquestes actuacions.

El president del Consell Valencià de Col·legis d’Advocats, Juan José Tortajada, ha remarcat que “el principal objectiu és aconseguir que el nostre Dret civil valencià sigui reconegut”.

En aquest mateix sentit, la representant del Col·legi de Registradors de la Propietat, María Emilia Adam, ha afegit que “treballarem per rescatar el nostre dret valencià i així conèixer, exactament, quines parts d’ell estan vigents en els usos i costums dels nostres ciutadans i donar una visió de futur a tota aquesta matèria “.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: