SOSUCRANIA.COM: La plataforma d’informació verificada d’ajuts i projectes humanitaris a favor dels damnificats per la Guerra d’Ucraïna

Des que va començar la invasió de Rússia a Ucraïna, centenars d’iniciatives solidàries s’han posat en marxa a Espanya per ajudar els damnificats pel conflicte. Per donar resposta a la quantitat ingent d’informació que circula per Internet, un grup de professionals de la comunicació i dels mitjans, en col·laboració amb l’Ambaixada d’Ucraïna a Espanya, han creat la plataforma SOSUCRANIA.COM. L´objectiu d´aquest portal és ser un facilitador d´informació verificada de les iniciatives solidàries que han sorgit al nostre país en suport del poble ucraïnès.

Els ajuts als damnificats pel conflicte s’han dividit en tres àrees: Recollida de Material. Acollida de persones i donacions. La primera recull les iniciatives, tant privades com públiques, per a recollida de medicaments, roba i aliments que existeixen per tota la geografia espanyola. Quant a l’acollida de persones, es proporcionen pautes que ajuden a conèixer en profunditat aquest procés i organitzacions que compten amb les garanties necessàries. I, finalment, pel que fa a les donacions, es facilita un elenc d’organitzacions nacionals i internacionals que estan gestionant de manera adequada els donatius per ajudar el poble ucraïnès.

Alhora, i també en col·laboració amb l’Ambaixada d’Ucraïna a Espanya, SOS UCRANIA.COM, participa a la iniciativa ElviraporUcrania.org de la cantant d’òpera ucraïnesa Elvira Polyenova, que ha posat en marxa una campanya de crowdfunding de recollida de donatius per a l’enviament de tràilers amb ajuda humanitària des de Madrid.

“Volem ser un facilitador d´informació i de projectes humanitaris fiables per a totes aquelles persones que volen ajudar les persones damnificades per la Guerra d´Ucraïna”, explica Javier Táuler, coordinador del projecte. “La nostra meta és construir una gran cadena de favors a gran escala entre Espanya i el poble ucraïnès a través d’informació verificada entre els milers d’iniciatives de solidaritat que la societat civil espanyola ha engegat. I aconseguir així que milers de damnificats de la Guerra d’Ucraïna puguin rebre l’ajuda que necessiten”.

Informació i Foto: SOS Ucrania

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

A %d bloguers els agrada això: