Sanitat renovarà al juny prop de 6.000 contractes per seguir reforçant la sanitat durant la pandèmia

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha proposat mantenir prop de 6.000 places de reforç COVID-19 amb una inversió fins a final d’any de 130 milions d’euros. Això suposa el 65% de les places que, en els pitjors moments de la pandèmia, es van contractar per reforçar d’urgència el sistema sanitari públic valencià. Al costat dels 140 milions ja destinats a aquests reforços, la inversió en 2021 serà de 270 milions d’euros.

A més, la Conselleria es compromet a completar un mapa de creixement estructural perquè el creixement de el sistema sigui definitiu i no provisional.

Aquesta estratègia de creixement necessari es realitzarà amb l’aportació dels sindicats. Des Sanitat s’ha avançat que les prioritats són, entre altres, Atenció Primària, Salut Mental i Urgències Hospitalàries.

La renovació de places, a la vista de la situació actual de la pandèmia, s’ha realitzat proporcionalment a moment, ja que “la Conselleria seguirà monitoritzant el permanent estat d’alerta per si algun canvi de tendència ens obliga a replantejar-nos a l’alça els reforços que es materialitzaran a finals d’aquest mes “. Un miler d’aquestes places es destinaran a vacunació COVID-19 i la resta a reforços generals de el sistema sanitari.

Aquesta primera reunió de la taula tècnica per analitzar la renovació dels contractes de reforç COVID-19 i altres assumptes referents a recursos humans i organitzatius, ha estat qualificada des de la Conselleria de Sanitat com “cordial i positiva”. L’equip de negociació de Sanitat ha destacat que tant l’Administració com els sindicats “hem coincidit que l’objectiu d’aquesta trobada és defensar i reforçar el sistema sanitari públic”. La propera reunió de la taula tècnica tindrà lloc aquest proper divendres.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: