Sanitat distribueix els primers tests d’antígens per a diagnosticar la COVID-19 en els departaments de salut

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública va distribuir un total de 250.000 dosis de test d’antígens per diagnosticar la COVID-19 de manera ràpida (en quinze minuts) tant als Serveis d’Urgències hospitalàries com a l’àmbit de l’Atenció Primària dels departaments de salut.

Per províncies, Castelló va comptar amb un total de 30.500 dosis, València amb 128.000 dosis i Alacant amb 89.000 dosis. Així mateix, el Servei Especial d’Urgències i el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana comptaran amb un total de 2.500 dosis.

El Ministeri de Sanitat ha donat llum verda a aquestes proves ràpides de detecció d’antígens precisament a través de l’última “Estratègia de detecció precoç, vigilància i control de COVID-19”.

En ella, especifica que actualment es disposa de dues proves de detecció d’infecció activa, una prova ràpida de detecció d’antígens i una detecció d’ARN viral mitjançant una PCR o tècnica molecular equivalent. La realització d’una o altra dependrà de l’àmbit de realització, la disponibilitat i dels dies d’evolució dels símptomes.

Així, s’utilitzarà el test ràpid de detecció d’antígens per a qualsevol cas sospitós amb una evolució de símptomes menor a 5 dies, mentre que per als contactes se seguirà realitzant la PCR, tant en l’àmbit de l’Atenció Primària com en els Serveis d’Urgències hospitalaris.

Una altra novetat en la nova estratègia de l’Ministeri es refereix a el moment de la realització de la PCR als contactes que, per als no convivents i en el cas de situacions especials (brots, centres educatius, etc.), es realitzarà el setè dia de la quarantena.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: