Més notícies

Redit Summit organitzat per l’Ivace i Redit converteix València en capital mundial de la competitivitat empresarial

El conseller dEconomia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent; ha inaugurat juntament amb el president de la Xarxa d’Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (Redit), Fernando Saludes, la primera edició de Redit Summit 2021, que ha reunit a València més de 500 persones tecnòlogues, directives i científiques de reconegut prestigi internacional per a analitzar i proposar les millors solucions que ajudin a incrementar la competitivitat del teixit empresarial de la Comunitat Valenciana.

Redit Summit 2021 ha convertit València en la capital mundial de la competitivitat empresarial gràcies a aquesta iniciativa liderada conjuntament per Redit i l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), sota el lema ‘La dècada de les oportunitats i la col·laboració’.

Per a Rafa Climent, “el talent, el coneixement i la investigació són la clau perquè les empreses puguin continuar sent competitives i créixer de manera sostenible”.

“Aquest valor diferencial -ha afegit Climent- els 11 centres tecnològics associats a Redit el posen al servei de les empreses en forma de serveis especialitzats constituint un model reeixit a nivell nacional i internacional que continuarem recolzant tant des de la Conselleria d’Economia com des de l’Ivace”.

Per la seva banda, Fernando Saludes ha expressat en el seu discurs estar “especialment orgullós d’haver reunit en aquest esdeveniment aquest elenc de ponents de primer nivell. Hem creat un espai on, gràcies a la participació d’autèntics referents mundials, tangibilitzarem les línies estratègiques que contribuiran a consolidar un model productiu eficient i sostenible; creat sobre la base d’una societat del coneixement, la tecnologia i la innovació”.

El congrés s’ha dissenyat per propiciar el diàleg entre el coneixement aplicat i la innovació a l’empresa. Per això, Redit Summit 2021 s’ha articulat al voltant de sis taules inspirades en els propers reptes Horizonte Europa: salud; alimentació i bioeconomia; clima; energia i mobilitat; digitalització i indústria.

Redit Summit 2021 ha comptat amb la intervenció d’investigadors i professionals valencians presents a centres d’avantguarda com Walmart, NASA o MIT Media Lab; de directius com el president mundial de Siemens Gamesa Renewable Energy Miguel Ángel López i la investigadora de la NASA, Belén Franch.

Així mateix, hi han intervingut Eduardo Casatelló, especialista en robòtica del MIT Media Lab; Eloísa Herrera, investigadora Principal a l’Institut de Neurociències; així com d’empreses que s’estan significant al panorama tecnològic global com S2 Grupo, amb el seu CEO José Miguel Rosell; Zeleros Hyperloop, amb el seu CEO David Pistoni; Antonio Medianero, Director of Private Sector Spain de Fujitsu; Faurècia, amb el director del seu centre d’R+D, Pablo Bayo; el fundador de Guallart Architechs, Vicente Guallart; Alberto Pinedo, National Technology Officer de Microsoft Espanya; i l’arquitecte Fran Silvestre.

En la mateixa línia, hi han participat entitats com l’Institut de Recerca de La Fe, amb el responsable d’innovació, Silvia Sánchez; la Fundació Global Nature, amb el director gerent, Eduardo de Miguel; així com València Capital del Disseny.

Ecosistema innovador

D’altra banda, hi han participat els presidents de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro, i del Consell de Cambres de Comerç de la Comunitat Valenciana, José Vicente, mostrant així l’estret llaç que uneix el teixit productiu i els instituts tecnològics.

Precisament, un dels eixos centrals ha estat el paper clau que tenen avui els instituts tecnològics de recerca que formen part de Redit en la transformació de sectors estratègics com l’automoció, l’agroalimentari, l’energia, l’economia circular, la indústria 4.0 , la salut del futur, l’urbanisme o la logística i el transport.

Un altre dels aspectes essencials que s’ha tractat ha estat la tasca que desenvolupen els instituts tecnològics en altres sectors transversals com els vinculats a la digitalització ia les telecomunicacions, des de les xarxes 5G fins a la democratització de la robòtica, la realitat augmentada i virtual, impressió 3D, l’automatització i la intel·ligència artificial gràcies als avenços en programari i maquinari lliures, que els posa a l’abast de les pimes.

A més, la trobada va dedicar una de les taules rodones a la col·laboració que manté Redit amb Llatinoamèrica per potenciar la transferència del seu coneixement a nivell internacional, participant entitats com CEPAL, la Universitat Catòlica del Nord de Xile, l’Alt Comissionat OEI per a la Promoció d’Ecosistemes d’Innovació i la CAF, entre d’altres.

20 anys innovant

Redit, que aquest any celebra el vintè aniversari, és una associació privada sense ànim de lucre que representa els 11 centres tecnològics de la Comunitat Valenciana.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint