Rebeca Torró ressalta la col·laboració publicoprivada per obrir el port de Torrevella a la ciutadania

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha assenyalat que “gràcies a la col·laboració publicoprivada es regeneraran i revaloraran 80.000 metres quadrats del Port de Torrevella, cosa que repercutirà en beneficis molt importants per als veïns i veïnes de la ciutat i els seus molts visitants”.

Rebeca Torró ha fet seguiment de les obres de reposició del complex de pescadors que s’estan fent al Port de Torrevella, complementàries de la concessió demanial, per construir una zona d’oci i comercial. Aquesta actuació suposa una inversió de 20 milions d’euros i també inclou la construcció d’una llotja, un aparcament i les casetes de proveïments, així com la remodelació de l’antic edifici de duanes, que formen part de les actuacions complementàries

Segons la consellera, “els ports s‟havien construït d‟esquena a la ciutat i des de la Generalitat estem treballant per crear una connexió port-ciutat, per obrir-los a la ciutadania; que siguin ports accessibles, sostenibles i que donin equilibri al desenvolupament econòmic”.

L’objectiu del projecte al Port de Torrevella és generar una dotació urbana atractiva mitjançant corredors que uneixin les passejades emblemàtiques de la ciutat, i que no suposin una barrera per a la connexió física i visual de la trama urbana amb el mar. Es pretén que la població i els visitants puguin gaudir d’un equipament que connecta els principals recorreguts de vianants de la ciutat.

Les actuacions previstes inclouen una zona d’oci i comercial, la reordenació de la connexió viària port – ciutat amb la creació d’espais oberts, plaça, passejades, parc infantil, zona esportiva exterior i un aparcament subterrani.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: