Puig defensa la necessitat d’un ‘marc estable’ de col·laboració per garantir el compliment de l’Agenda Valenciana d’Infraestructures

Informació i Foto: http://www.gva.es

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat la necessitat de generar un “marc estable” de col·laboració institucional per garantir la planificació i el compliment de l’Agenda Valenciana d’Infraestructures.

El cap de l’executiu ha mantingut una reunió amb el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, en què s’ha abordat aquesta agenda, que inclou actuacions pendents en carreteres i ferrocarrils de la Comunitat Valenciana, així com el projecte del Corredor Mediterrani.

“És fonamental comptar amb un marc estable a través del qual poder avaluar com ho hem fet i com van avançant les diferents accions i els compromisos, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels ciutadans”, ha declarat al respecte.

Després de la trobada, Puig ha insistit en la importància de l’estabilitat en aquest àmbit, “una dimensió que va més enllà d’una legislatura”. “Sempre hem reivindicat una racionalització de les inversions, que hi hagi una planificació adequada i que aquesta planificació a més es compleixi”, ha insistit.

El cap de l’Executiu valencià ha destacat que “en aquest marc estable de cooperació” s’inscriuen quatre comissions bilaterals que representen un espai de concertació.

La primera, segons ha avançat, atén les grans infraestructures, especialment al seguiment de l’execució del Corredor Mediterrani i la finalització de la concessió de l’AP7; la segona comissió és l’encarregada d’estudiar el pla de renovació de Rodalies del Govern d’Espanya; la tercera s’ocuparà del seguiment de les inversions en carreteres i finalment la quarta comissió està relacionada amb les plataformes logístiques.

El president ha destacat que el Pla de millora dels trens de Rodalies que s’ha compromès a tirar endavant el Govern és “extremadament positiu”, i ha garantit la col·laboració de la Generalitat en l’impuls d’aquesta iniciativa, de la qual es coneixeran els detalls el proper mes de novembre.

“Les Rodalies no poden ser la germana pobra de les infraestructures ferroviàries, com ho ha estat en els últims anys a la Comunitat Valenciana”, ha lamentat Puig, que ha insistit que la seva prioritat és “que el servei funcioni i tingui un rendiment objectiu “. És per això que considera el desenvolupament d’aquest pla com una bona solució, i ha manifestat la seva voluntat de treballar conjuntament.

Col·laboració entre institucions

El cap del Consell ha qualificat la reunió amb el ministre de Foment, a qui li ha agraït la seva “capacitat de diàleg”, com “profitosa”, i s’ha mostrat convençut que l’actual línia de comunicació existent és “el camí que hi ha de seguir “.

Durant la trobada, han abordat altres qüestions relacionades amb el transport i que, en paraules de Puig, són “absolutament vitals” per a les comunicacions de la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, i en relació amb l’Autoritat Metropolitana de Transport, Puig ha demanat que els pressupostos generals de l’Estat de 2018 recullin “aquests 38 milions d’euros que, al nostre parer, és el que ens correspon en relació a altres àrees metropolitanes, i seria difícil de pair que no fos així “. Així mateix ha instat a “recuperar part del temps perdut” en l’execució d’infraestructures de carreteres.

Cooperació en l’àmbit europeu

D’altra banda, Puig també ha reiterat a De la Serna seva col·laboració i cooperació en l’àmbit europeu. En aquesta línia, el president ha explicat que dimarts que ve, 10 d’octubre, viatjarà a Brussel·les per intervenir en aquesta institució, on traslladarà el seu suport als corredors europeus i reclamarà per a ells una “finançament adequat” i “el compromís d’altres països membres “.

Pel que fa a l’AP7, Puig ha argumentat que “no s’ha de prorrogar” i que “ha de ser absolutament lliure de peatge, sobretot en totes les zones que no tenen cap altre tipus de via pública de servei potent”.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: