Política Territorial inverteix 5 milions d’euros en les obres de la ronda sud-oest i la millora de la CV-836 al Pinoso

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, dins de les seves actuacions per afavorir la seguretat de les carreteres de sistema viari de la Comunitat Valenciana, invertirà prop de 5 milions d’euros en les obres de la ronda sud-oest i en la CV -836 al Pinós.

Les actuacions en aquesta localitat de l’Vinalopó Mitjà, que se centraran en la glorieta del punt quilomètric 26 + 300 de la carretera CV-83 i en el punt quilomètric 8 + 200 de la CV-836, s’iniciaran al mes de setembre .

Així, els treballs de la ronda sud-oest compten amb un pressupost de 4,04 milions d’euros i un termini d’execució estimat de disset mesos i els de la rotonda de la CV-836, una previsió de sis mesos de durada i una partida de 945,906,51 euros.

Segons el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, “perquè les carreteres de la Comunitat Valenciana, i en aquest cas les del Pinós, siguin cada vegada més segures i es redueixi l’accidentalitat, la Generalitat treballa contínuament en millores de les infraestructures viàries “.

“Per al Govern valencià -ha afirmat Espanya-, és essencial que els veïns i veïnes de les diferents comarques disposin d’una xarxa òptima per als seus desplaçaments quotidians i, a el mateix temps, que es millori la seva qualitat de vida amb mesures com la disminució de l’ pas de vehicles pesats pels nuclis urbans de les poblacions “.

Evitar circulació de camions pel nucli urbà

La ronda sud-oest del Pinós s’inicia a la glorieta del punt quilomètric 26 + 300 de la carretera CV-83, posada en servei a principis de 2019. En aquest punt és on finalitza l’actual ronda nord de Pinós de la carretera CV-83, que suporta una intensitat mitjana diària de 4.712 vehicles, amb un percentatge de pesants de l’4,4%.

Un dels objectius que es persegueix amb l’execució d’aquesta ronda, que tanca completament un itinerari exterior a la mateixa i connecta totes les vies que la travessen, és evitar el trànsit dels vehicles de pas pel nucli urbà, sobretot l’elevat trànsit de camions carregats de marbre.

A més, es tractarà de millorar i completar la xarxa viària existent i l’accessibilitat a l’nucli urbà des de les carreteres CV-83 i CV-836 mitjançant interseccions giratòries segures, és a dir, mitjançant rotondes.

La ronda compta amb una longitud de 2.150 metres i connecta la rotonda existent a la carretera CV-83 amb la carretera CV-836 mitjançant una altra rotonda. La secció tipus de la via és un 7/10, és a dir, dos carrils de circulació de 3,5 metres d’ample unitari amb vorals d’1,50 metres d’ample.

En el seu itinerari, la ronda travessa diversos punts baixos i un camí ramader -la carrerada de Los Serranos-, de manera que resulten imprescindibles tres estructures: dues bateries de marcs de formigó per donar continuïtat a l’avingudes que puguin produir-se i un pont de 74 metres de llum de tres obertures, amb tauler suportat per dues bigues artesa de formigó pretesat.

CV-836: eix viari intercomunitari

Per la seva banda, la carretera CV-836, que travessa el nucli de l’Pinós, forma part d’un eix viari intercomunitari que connecta pel nord amb Yecla i pel sud amb Fortuna, ambdues localitats pertanyents a la Regió de Múrcia.

Aquesta via té una intensitat mitjana diària de 3.946 vehicles, dels quals 5,9% són pesats ja que es dediquen a l’transport de material excavat de les pedreres de marbre de la serra del Coto per la seva exportació des del Port de València.

Amb la rotonda, que se situa en el punt quilomètric 8 + 200 i que conforma l’extrem sud de la ronda sud-oest i serveix de porta d’entrada per aquest límit a la població, es millorarà la seguretat viària en un lloc amb múltiples accessos, com el de la canal dels Serrans o el de l’cementiri del municipi.

La rotonda compta amb un radi interior de 32 metres, una calçada anular de 5 metres d’ample amb un carril de circulació i una vorera perimetral de 3 metres d’ample.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: