Política

Patricia Puerta reactiva la Xarxa Provincial de Qualitat i Innovació dels Serveis Socials que va mantindre inactiva entre 2015 i 2019 el govern del PP

La vicepresidenta de la Diputació i diputada delegada de Benestar Social, Patricia Puerta, ha reactivat la Xarxa de Qualitat i Innovació dels Serveis Socials de la província de Castelló que lidera la institució provincial per a posar fi a la inactivitat que va caracteritzar al període 2015-2019 en el qual va estar al capdavant de l’àrea la popular Elena Vicente-Ruiz. Es tracta d’un fòrum del qual formen part la pròpia Diputació, un total de 131 municipis de la província, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, la Conselleria de Polítiques Inclusives i la Universitat Jaume I, la finalitat de la qual és la de treballar en comú per a millorar les condicions d’intervenció i els mètodes, els recursos i la qualitat de l’atenció que els diferents serveis socials presten a la ciutadania.

La xarxa consta de diversos nivells: un consell rector integrat per representants polítics; una comissió tècnica permanent composta per tècnics de les entitats adherides a la xarxa; una secretaria tècnica assumida per la pròpia Diputació Provincial, i cinc comissions tècniques que ja s’han constituït perquè al setembre puguen començar a treballar. Són comissions sobre Infància i Família; Discapacitat, Dependència i Autonomia Personal; Inclusió Social i Treball Comunitari; Gestió i millora dels Serveis Socials i Serveis Socials Rurals.

Segons han explicat Patricia Puerta, «la reactivació de la Xarxa és una demanda de les seues entitats integrants i la constitució de les diferents comissions de treball una imperiosa necessitat donades l’emergència econòmica i social que estem vivint a conseqüència de la pandèmia». Ha afegit que «tenim l’obligació de posar en marxa tota la maquinària social que depén de les diferents administracions per a identificar els problemes existents i oferir el millor servei possible als qui estan patint en primera persona les conseqüències de la crisi».

La Xarxa d’Innovació i Qualitat Social ha cobrat una major importància a arrel a l’aprovació de la Llei de la Generalitat Valenciana 3/2019, de 18 de febrer, que estableix que les diputacions prestaran l’assistència i econòmica i la supervisió que garantisca que els ajuntaments, especialment els menys poblats, tinguen capacitat econòmica i de gestió a l’hora d’exercir les seues competències en Serveis Socials. També estableix que seran les institucions provincials les que s’encarregaran de la supervisió de casos, formació, assistència tècnica i reorientació de les persones professionals del Sistema Públic de Serveis Socials del seu àmbit de referència.

Informació i Foto_ Diputació de Castelló

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint