Oltra exigeix ​​a l’Estat que compleixi amb la llei i aporti el 50% de fons per a la dependència a la Comunitat enfront del 12% actual

Informació i Foto: http://www.castello.es

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha exigit al Govern de Mariano Rajoy que compleixi amb la Llei de promoció de l’autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència i aporti el 50 per cent dels fons a les comunitats autònomes, especialment a la Comunitat Valenciana, on la part de l’Estat només arriba al 12 per cent.

Oltra s’ha pronunciat d’esta manera amb motiu de la reunió del ple del Consell Interterritorial de Serveis Socials i del Sistema per a l’Autonomia i l’Atenció a la Dependència, convocat per a aquest dijous pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

La consellera ha assenyalat que el “punt central” d’aquesta reunió és el finançament de la dependència en aquest país. “El Govern d’Espanya ha d’entendre que atendre les persones més vulnerables de la nostra societat i, sens dubte, les persones en situació de dependència ho són, ha de ser una prioritat”, ha declarat Oltra.

En aquest punt, ha advertit que l’atenció a la dependència és una qüestió d ‘ “emergència social”, alhora que ha declarat que l’Administració General de l’Estat “no pot seguir aportant la misèria de fons que aporta, especialment a la Comunitat Valenciana , on només arriba al 12 per cent i que està per sota de la mitjana de finançament a la resta de comunitats, que se situa en el 20 per cent “.

Oltra ha reclamat que el Govern espanyol “recompensi” a aquelles comunitats autònomes que estan realitzant un “veritable esforç” per atendre i tracta amb “dignitat” a les persones que estan dins el sistema de la dependència i a les que ho sol·liciten. Respecte d’això, ha destacat que la Conselleria d’Igualtat ha passat d’un pressupost de 429 milions el 2014 amb l’antic govern als prop de 540 actuals.

En aquesta línia, ha insistit que s’ha de “recompensar” els esforços de les comunitats autònomes que apostin per millorar l’atenció a les persones més vulnerables de la societat, com és el cas de la Comunitat, que és la tercera que més creix en el pressupost de la dependència. Gràcies a aquests esforços, ha destacat la vicepresidenta, s’estan resolent una mitjana de 1.200 expedients al mes, en contraposició, per exemple l’any 2013, en què no es va resoldre cap i va contribuir a generar el tap de 45.000 persones.

“Aquest és el cavall de batalla que portem reivindicant des de fa molt de temps, i és que l’Administració General de l’Estat no es pot desentendre de les persones en situació de dependència que hi ha en aquest país i que els esforços de les comunitats autònomes s’han de veure compensats amb l’aportació equitativa de l’Estat “, ha remarcat.

noticiesdigitals

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d