Oltra destaca el dinamisme de la col·laboració entre regions i valora els resultats del viatge a Sichuan a la Xina

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat el dinamisme de la col·laboració entre regions i ha valorat de manera “molt positiva” els resultats del viatge a la regió xinesa de Sichuan

Així s’ha manifestat la vicepresidenta en el transcurs de la quarta jornada del viatge institucional a la Xina, en què Oltra, al costat del conseller d’Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha visitat el Centre per a la Cooperació Xina- Europa de Chengdu.

La vicepresidenta ha considerat “molt positiu” el viatge de la delegació valenciana a Pequín ia la regió de Sichuan per enfortir els llaços econòmics, educatius, culturals i d’inversions i per “aprendre el que s’està fent bé” perquè, com ha insistit Oltra , “no només es tracta d’intercanvis comercials; es tracta d’una mica més profund que ens agermana com a pobles”.

Impuls a l’exportació de caqui

Un dels objectius comercials del viatge institucional ha estat l’impuls a l’exportació del caqui valencià al país asiàtic, un dels principals consumidors del món.

Per aquest motiu, la vicepresidenta i el conseller d’Economia Sostenible es van reunir a Pequín amb l’ambaixador d’Espanya, Rafael Dezcallar de Mazarredo, i amb el conseller Econòmic i Comercial d’Espanya, Carlos J. Tórtola Sebastià, per a incloure, en els acords comercials , l’exportació del caqui valencià a la Xina.

Un producte que, com ha destacat Oltra, “és premium pel seu calibre, sucre, gust, fermesa i color sense llavors” i que encaixaria en el mercat xinès.

Per les seves característiques, el caqui valencià “seria una novetat i no tindria competència”, ha explicat la vicepresidenta, al mercat xinès perquè, a recol·lectar al novembre, no arribarien a aquest mercat fins al desembre i es podria allargar fins a meitat de febrer, dates en què ja no queda caqui xinès fresc.

Capital mundial del disseny

En Chengdu, la capital de la regió xinesa de Sichuan, la vicepresidenta també ha participat en dos fòrums internacionals: el ‘First Belt and Road Sichuan International Friendship and Cities Cooperation and Development Forum’ i el Subfórum de Tecnologia i Innovació.

Davant representants de diferents regions del món, Oltra ha destacat que “la indústria, l’agricultura i els servicis de la Comunitat Valenciana són de la més alta qualitat”, fet que el converteix a la Comunitat Valenciana en “referència per rebre inversions”.

La vicepresidenta ha posat també en relleu la selecció de la ciutat de Valècnia com a Capital Mundial del Disseny 2022, “una oportunitat increïble perquè la ciutat mostri el potencial del disseny valencià, neustros dissenyadors i les nostres empreses de disseny més reconegudes internacionalment per la resta del món “.

La capitalitat mundial del disseny és, segons Oltra, “una recompensa per diverses dècades d’incansables esforços per consolidar una indústria de disseny única i admirada a al Comunitat Valenciana” i una mostra que “la nostra regió ha arribat a un punt de maduresa alta en termes de disseny que ara podrà exhibir a la resta del món “.

Primer col·legi bilingüe

La part cultural i educativa ha estat un altre dels punts claus en el viatge institucional a la Xina de la delegació valenciana.

Referent a això, Oltra ha posat èmfasi en les gestions dutes a terme per afavorir l’intercanvi d’estudiants entre els dos països i, especialment, per estudiar “les opcions i les possibilitats tècniques” per implantar el primer col·legi d’ensenyament bilingüe castellà i xinès a la Comunitat Valenciana i, recíprocament, a la província de Sichuan.

De fet, tal com ha recordat la vicepresidenta, el vicegovernador de la província de Sichuan, Li Yunze, ha mostrat un especial interès per l’obertura d’un centre d’aquestes característiques, tal com existeix en altres països com França o el Regne Unit.

Relacions comercials amb la Xina

La Comunitat Valenciana és la cinquena regió exportadora espanyola. En 2018 va exportar béns per un valor total de 446 milions d’euros. En el període de gener a juliol de 2019, ha exportat articles per valor de 297 milions d’euros, un 4% més que en el mateix període de 2018, amb articles com calçat, esmalts, begudes, especialment vi, i fruites, principals productes que s’exporten a la Xina.

Així mateix, la Xina és el principal importador a la Comunitat Valenciana, amb pruductos que van aconseguir un valor de 3.183 milions d’euros l’any passat, especialment equips electrònics.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: