Noves propostes de “Desconfinant la Cultura” arriben a Calles, Chella, Nàquera, Alpuente i Atzeneta d’Albaida

El programa “Desconfinant la cultura” és una iniciativa de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València per reactivar el sector cultural, i s’ocupa de portar a totes les comarques valencianes propostes teatrals i musicals que ajuden a recuperar públics i impulsar este sector.

 

“Descofinant la cultura”, en paraules del diputat, Xavier Rius, és una crida a normalitzar l’accés a la cultura i d’estimular les nostres indústries cultural”. Per aquest motiu, l’Àrea de Cultura està realitzant un important esforç, amb la col·laboració dels ajuntaments, per a programar activitats obertes al públic i amb algunes que foren posposades i altres noves que ara poden contribuir a reactivar el sector cultural”.

 

Els seguents caps de setmana Calles, Chella, Nàquera, Alpuente i Atzeneta d’Albaida seran els municipis on farà una parada este programa, garantint les mesures de seguretat i aforament establides per la Covid.

 

La companyia de Mara Aranda presenta el dissabte 17 d’octubre, a les 18h, al frontó de Calles l’espectacle “Instruments per a trobar i dansar en la València del segle XIII” que recrea les danses i cançons que es van escoltar en estes terres en l’edat mitjana. Per al programa s’han seleccionat obres coetànies a estes representacions i relacionades amb les temàtiques de les escenes, com és l’amor cortés, el fi d’amors, les cançons a Santa Maria i les danses, així com obres de trobadors de l’època directament relacionats amb la cort i vida de Jaume I.

 

També el dissabte 17 d’octubre, a les 18:30h, a l’Auditori municipal de Chella el públic gaudirà d’una obra de teatre irrepetible perquè naix de la improvisació amb el públic familiar en el qual interactuen amb creativitat i humor.

 

El saló d’Actes de Nàquera rep el dissabte 24 d’octubre, a les 20h, la banda Jazzmàtiks que presentarà grans temes de música escrita en valencià, en clau de jazz. Temes d’artistes de sempre i dels de l’última actualitat.

 

El dissabte dia 24 a les 18h, arriba a la Casa de la Cultura Alpuente la companyia Dinamo Producció Teatral per presentar “La caverna del foc”, una divertida aventura èpica que ensenya al públic infantil la vida en la prehistòria i ens parlarà del futur a través del nostre passat. Una història que ens ajudarà a conéixer els nostres orígens i ens fa reflexionar sobre les relacions humanes i els fonaments de la nostra societat.

 

Finalment, el diumenge 25 a les 12h el Parc 9 d’octubre d’Atzenetea d’Albaida serà l’escenari de “Mulïer”, un espectacle de dansa sobre xanques que, a partir de la poètica dels límits corporals, el moviment, la força i les emocions, pretén retre un homenatge a totes les dones que durant segles d’opressió han lluitat i segueixen lluitant per mantindre viu el seu jo salvatge, i que reclamen el seu dret de ballar i córrer lliurement pels carrers i places de la nostra societat.

 

“Desconfinant la cultura”

 

Totes les activitats de “Desconfinant la Cultura” han estat organitzades i patrocinades de manera conjunta pel Servei de Cultura i pel SARC, tots dos serveis de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València.

 

Esta proposta continuarà en marxa els vinents mesos donant el recolzament necessari al sector cultural i als ciutadans.

Informació i Foto: Diputació de València

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: