Monton: ‘La inversió per millorar les instal·lacions sanitàries d’Ontinyent i de Xàtiva és un exemple de l’aposta per l’enfortiment de la sanitat pública’

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha assegurat que les inversions que està duent a terme el Consell en el departament de salut de Xàtiva-Ontinyent són “un exemple de l’aposta d’aquest Govern per l’enfortiment de la sanitat pública , després d’anys de retallades i abandonament de la cosa pública “.

Munt ha visitat les noves instal·lacions del servei d’Urgències de l’Hospital d’Ontinyent, que van començar a funcionar el passat mes de juliol després d’una important reforma que ha comptat amb un pressupost de més de 450.700 euros en obres. La millora del servei va incloure 160.000 euros d’inversió en aparells d’Urgències, incloent nous monitors de control de constants o un ecògraf per a emergències.

“Gràcies a aquesta inversió s’han millorat totes les instal·lacions del servei, per poder tractar millor els pacients i els seus acompanyants, reduint l’estrès que els genera l’entrada a urgències”, ha explicat Munt, que ha visitat el centre acompanyada de l’alcalde de Ontinyent, Jorge Rodríguez. Ara el servei compta amb espais més amplis i millor dissenyats, i amb dues sales d’observació (d’adults i pediàtrica) que eviten l’espera dels pacients als passadissos.

La nova zona de Pediatria de l’hospital permet a més el diagnòstic i tractament de més patologies infantils per evitar el seu trasllat a l’Hospital de Xàtiva. L’àrea pediàtrica ha estat decorada aquest mes de novembre amb una il·lustració basada en la flora i la fauna valencianes per fer més confortable l’estada dels nens i els seus familiars al centre sanitari, gràcies al patrocini de l’Obra Social de Caixa Ontinyent.

Carmen Montón ha recordat que el Pla d’Dignificació d’Infraestructures 2016-2019, dotat amb un total de 359 milions d’euros per a tota la Comunitat, destina al departament de salut de Xàtiva-Ontinyent 19 milions d’euros davant els 2 milions d’euros invertits en el període 2012-2015 pel Govern anterior.

“El Pla de Dignificació d’Infraestructures des 2016-2019 se centra a intentar abandonar les retallades i la falta d’inversió en la sanitat pública que arrossegàvem de l’etapa anterior. Els 19 milions d’euros destinats al departament de salut Xàtiva-Ontinyent confronten clarament el abandonament que hi va haver en etapes anteriors “, ha afirmat Carmen Montón.

La major part de la inversió en aquesta legislatura correspon al que serà el nou hospital de Ontiyent, prop de 16 milions d’euros. Tot i això, la consellera ha recordat els fons que es destinen a nous centres de salut, com és el cas del de Quatretonda (430.000 euros), oa les millores en els hospitals de Xàtiva -que ja disposa d’nou Hospital de Dia, equipament nou , rampes d’accés- i Ontinyent.

Respecte del nou hospital, la consellera de Sanitat ha explicat que aquest dilluns s’ha signat ja el contracte de la redacció de l’adaptació del projecte i direcció d’obra per un import de 606.700 euros amb l’UTE Vega, Arquitectes SL.-Contell-Martínez -Lamela-Leing SL.

De manera que els terminis d’execució del contracte seran: dos mesos i mig la redacció del Projecte Bàsic i d’Activitat; 5 mesos després estaran llestos el Projecte d’Execució, els projectes d’Instal·lacions i l’estudi de Seguretat i Salut. Pel que fa a la direcció d’obra, el corresponent al termini d’execució de les obres està estimat en 36 mesos, als quals se sumen 24 mesos del termini de garantia, més el temps necessari per realitzar els treballs relacionats amb la liquidació del contracte de l’obra i la seva tramitació (6 mesos).

Nova Unitat de Prevenció de Càncer de Mama

La consellera ha visitat també la Unitat de Prevenció de Càncer de Mama (UPCM) del Departament de Salut de Xàtiva-Ontinyent, que va iniciar la seva activitat el 1993 en un local de lloguer i que, des del passat 1 de desembre realitza la seva activitat en la planta baixa del Centre d’Especialitats de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública “El Españoleto” de Xàtiva, molt propera a la seva antiga ubicació, mantenint els números de telèfon.

Munt, acompanyada de l’alcalde del municipi, Roger Cerdà, ha explicat que el trasllat de la unitat al Centre d’Especialitats de Xàtiva ha suposat una inversió de 116.000 euros, entre l’obra d’adaptació de l’edifici i el canvi de climatització. S’ha adaptat una superfície de 120 m2 del centre a les necessitats específiques de la UPCM, incloent l’accessibilitat de les persones amb limitacions funcionals

 

Informació i Foto: http://www.gva.es

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: