Metrovalencia renova amb il·lustracions de Mikko la campanya per promoure convivència i civisme entre els viatgers

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) s’ha sumat a la campanya ‘El metro és teu. Espai de convivència. Cuida’l ‘els originals realitzats per l’il·lustrador Miguel Echeverría, conegut artísticament com Mikko.

Amb aquesta proposta gràfica, distribuïda a les andanes i vestíbuls de les estacions de Metrovalencia, Mikko recorda als viatgers que durant el trajecte no ha de incomodar-a la resta d’usuaris. En aquest cas, el tema representat fa referència a no molestar la resta de passatgers amb el so dels dispositius mòbils.

A més, l’il·lustrador ha enfocat el cartell com una oda al que considera un petit plaer a l’abast de tots: els trajectes en transport públic convertits en breus aïllaments on submergir-nos en els nostres pensaments i gaudir de música, audiollibres o podcasts.

Així, Mikko ha combinat dos estils d’il·lustració, un més net per a l’escena interior del tren, i un altre més lliure i solt per reflectir la música que escolta el personatge principal, amb els quals crea una composició cridanera i musical.

Mikko tanca aquesta campanya promoguda per FGV, en què han participat altres il·lustradors com l’estudi de Juarez Casanova, Eduardo Pelegrín Martínez de Pisón, conegut professionalment com Calpurnio, Pau Valls i Virginia Lorente. Cada un d’aquests artistes ha utilitzat les seves il·lustracions per transmetre missatges dirigits a promoure comportaments cívics entre els viatgers.

‘El metro és teu. Espai de convivència. Cuida’l ‘compta amb la participació i col·laboració de l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV), que ha coordinat entre els seus membres interessats la participació en el projecte per Metrovalencia.

Mikko (Miguel Echeverría) és un il·lustrador valencià que treballa per al sector editorial, publicitat i premsa, entre d’altres. En 2017 va publicar la seva primera novel·la gràfica amb Isaac Rosa, “El teu Futur Comença Aquí”, seleccionada per al premi Mandarache. Actualment es troba preparant la seva primera novel·la gràfica amb guió propi.

El seu estil net és hereu de la tradició de la línia clara. En les seves il·lustracions tracta de condensar petites històries i transmetre idees o missatges amb traços molt senzills.

Informació i Foto: Generalitat Valenciana

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: