Meta acorda amb la Universitat d’Alacant la creació de la Càtedra per al desenvolupament responsable del Metavers

La Universitat d’Alacant ha aconseguit amb Meta un acord per a la creació de la Càtedra Meta per al desenvolupament del Metavers. L’objectiu d’aquesta Càtedra és promoure la investigació independent sobre els aspectes jurídics i ètics del Metavers. Entre altres qüestions, es pretén analitzar si el marc jurídic actual garanteix o no la protecció dels drets de la ciutadania al metavers, i si la regulació actual aporta la seguretat jurídica necessària perquè les noves empreses digitals puguin expandir les seves activitats al nou mitjà . La càtedra, que serà dirigida pel professor titular de Dret Internacional privat i codirector del grup de recerca GIP-Law (UA), Aurelio Lopez-Tarruella Martínez, neix amb una durada inicial de dos anys prorrogables.

Entre les accions que preveu dur a terme destaca el finançament de treballs de recerca en qüestions d’actualitat en la matèria (preservació de la identitat digital dels ciutadans i la protecció de les seves dades personals al metavers, gestió i control de continguts i experiències, adaptació de l’actual marc regulador de les plataformes digitals, etc…), l’organització de seminaris en línia sobre diferents aspectes controvertits, i la celebració d’una conferència anual amb experts de prestigi reconegut a nivell mundial.

Per dur a terme aquestes activitats, López-Tarruella comptarà amb la col·laboració d’un grup d’experts multidisciplinaris de diferents institucions a nivell europeu, entre els quals destaquen Susana Navas (Catedràtica de Dret civil, Universitat Autònoma de Barcelona), Teresa Rodríguez de las Heras (Prof. Titular de Dret mercantil, Universitat Carlos III), Idoia Salazar (Directora d’OdisseIA), Luis Ignacio Vicente (PONS IP), o Manuel Desantes (Catedràtic de Dret Internacional Privat, UA), que actuarà com a president del grup.

La Càtedra s’emmarca dins de la iniciativa de Meta d’invertir, a través del Fons de Recerca i Programes XR (XR Programs and Research Fund), 2,5 milions de dòlars per donar suport a la investigació acadèmica independent a tot Europa amb l’objectiu de estudiar els riscos i les oportunitats del metavers.

Informació i Foto: Universitat Alacant

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: