Més del 80% dels casos de càncer de pròstata es diagnostiquen en estadis primerencs

El dia 11 de juny se celebra el Dia Mundial de l’Càncer de Pròstata, un tipus de càncer la prevalença ha anat creixent fins a ser el tumor de major incidència en homes. La Conselleria de Sanitat s’ha volgut unir a la celebració d’aquest dia, per tal de donar una major visibilitat a aquest tipus de càncer la taxa d’incidència a la Comunitat Valenciana és de 129 casos per 100.000 habitants.

Així mateix, cal assenyalar que la supervivència és de l’85% als cinc anys segons les últimes dades disponibles. A més, la major part dels casos es diagnostiquen quan el tumor està localitzat (78%), d’aquesta manera la supervivència millora fins a un 99%.

Segons ha explicat el cap de Servei d’Urologia de l’Consorci Hospitalari Provincial de Castelló, Mateo Pérez, “més de l’80 per cent dels casos de càncer de pròstata diagnosticats a la Comunitat Valenciana es detecten en estadis primerencs, de manera que les probabilitats de curació augmenten considerablement i els mitjans terapèutics són menys agressius “.

En aquest sentit, ha afegit que “per aquest motiu, el nombre de pacients en seguiment és més elevat que els d’altres tumors, el que ha convertit a el càncer de pròstata en el tumor amb major prevalença i incidència en homes, per sobre de l’càncer de pulmó i de còlon “.

L’edat mitjana d’aparició de càncer de pròstata se situa en els 68 anys a la Comunitat Valenciana. Tot i que, segons ha explicat el doctor Pérez “cada vegada es diagnostiquen casos a una edat més primerenca, a partir dels 45 anys”.

D’altra banda, amb motiu del Dia Mundial de el càncer de pròstata, el doctor Pérez ha recordat “la importància que els homes traslladin a el metge d’atenció primària o al l’especialista seu interès per realitzar-se una revisió urològica”.

Els tractaments més utilitzats són la cirurgia, radioteràpia i hormonoteràpia. També es recorre a la vigilància activa i seguiment exhaustiu en aquells casos de tumors molt incipients i poc agressius per tal de tractar el tumor en el moment precís.

Finalment, la taxa de mortalitat d’aquest tipus de càncer a la Comunitat Valenciana se situa en 23,8 casos per cada 100.000 habitants.

I8nformació i Foto: Generalitat Valenciana

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: