Marco ofereix la col·laboració de Castelló per a la commemoració del 150 aniversari de les relacions diplomàtiques amb Japó

Informació i Foto: http://www.castello.es

L’última jornada del viatge oficial a Japó de la delegació de Castelló s’ha desenvolupat en l’àmbit institucional. L’alcaldessa, Amparo Marco, ha sigut rebuda en l’ambaixada d’Espanya a Tòquio per l’ambaixador, Gonzalo de Benito Secades; el ministre conseller, Carlos Maldonado; l’agregada comercial, Áurea Iscar, i el conseller cultural i científic, José Antonio de Ory.

En la reunió s’ha abordat la cooperació entre tots dos països. En 2018 se celebren el 150 aniversari de les relacions diplomàtiques entre Espanya i Japó. Marco ha oferit la col·laboració de Castelló per a engrandir aquesta commemoració, que inclourà esdeveniments commemoratius en diverses ciutats. L’any que ve també es compleixen els 50 anys d’estada de la multinacional Ube Industries en la capital de la Plana.

“Castelló vol contribuir a l’enfortiment de les relacions entre dos països que volen mantenir un elevat nivell de desenvolupament econòmic i benestar entre les seues ciutadanes i ciutadans”, ha expressat Marco. En eixe sentit, ha insistit en la disponibilitat de Castelló per a col·laborar en l’efemèride. “El futur agermanament amb Ube és un exemple de la unió d’interessos que tenen els dos països”, ha ressaltat.

Abans de la recepció diplomàtica, es va celebrar en Ube City un acte de comiat. A l’esdeveniment va acudir una àmplia representació de l’Assemblea Municipal, amb representants de la societat civil. Marco va agrair el tracte dispensat durant l’estada en la ciutat i va reiterar la invitació a visitar Castelló en els pròxims mesos perquè la capital de la Plana puga retornar les mostres d’hospitalitat rebudes i avançar, encara més, en el procés d’agermanament entre ambdues ciutats.

La visita oficial tenia com a element principal la formalització del procés d’agermanament amb Ube City. Marco va lliurar la petició a l’alcaldessa, Kimiko Kubota, amb la qual es va definir la col·laboració econòmica, educativa, turística, esportiva, cultural i social. A més, es va realitzar una visita protocol·lària a les instal·lacions d’Ube Industries. L’alcaldessa va participar en un seminari per a exposar davant la comunitat d’Ube City el potencial de la ciutat de Castelló. La delegació castellonenca va participar en l’Ube Festival donant a conèixer els símbols i les tradicions de la festes de la Magdalena. Finalment, Marco va mantenir reunions amb l’equip rectoral de la Universitat de Yamaguchi per a traslladar diverses propostes de col·laboració amb la UJI.

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: