Política

Marco comparteix amb la UIM les polítiques estratègiques d’innovació desenvolupades a Castelló

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat en la taula ‘Municipi i innovació: paper del municipi com a motor d’innovació en les polítiques públiques locals’ que s’ha celebrat en el marc del XIII Congrés Iberoamericà de Municipalistes que se celebra en Orizaba, Mèxic, i que reuneix representants municipals de 23 països. Durant la seua intervenció, Marco ha exposat la transformació que ha viscut la ciutat en els últims anys gràcies a l’aposta ferma per la innovació i el foment de polítiques emprenedores.

“En els últims sis anys hem incorporat la innovació de manera transversal en totes les nostres polítiques i això ens ha permés avançar cap a un Castelló millor, més sostenible i més cohesionat socialment”, ha explicat. Marco ha destacat els tres eixos que han guiat aquesta visió transformadora (la innovació social, innovació sostenible i innovació tecnològica) i ha desgranat els projectes realitzats per a avançar en sostenibilitat i millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes de la ciutat.

Entre ells, ha destacat el Centre d’Envelliment Actiu i Saludable, la renovació del mapa lumínic de la ciutat, el projecte per a la implantació d’una Zona de Baixes Emissions, la implantació de carrils bici, així com la incorporació de solucions intel·ligents i innovadores en matèria de transport públic, atenció a la ciutadania o la implantació de punts d’accés a wifi segur i gratuït en diferents punts de la ciutat. Marco ha assenyalat que Castelló ha sabut aprofitar les oportunitats que ofereix Europa per a desenvolupar projectes sostenibles i innovadors.

L’alcaldessa ha apuntat durant el debat la importància de la coordinació i la col·laboració de totes les administracions per a avançar en matèria d’innovació i, a nivell local, ha destacat les polítiques de foment de l’emprenedoria innovadora i en matèria de sensibilització i formació. “Els ajuntaments hem d’apostar pel foment de l’emprenedoria en projectes innovadors i ajudar a desenvolupar aquelles idees que milloren la ciutat”, ha indicat. En aquest sentit, ha al·ludit a les diferents línies d’ajudes que l’Ajuntament ofereix en aquesta matèria com les subvencions a projectes d’innovació social, les beques de retorn del talent i la Càtedra Ciutat de Castelló, entre altres.

Finalment, Marco ha posat en valor l’ecosistema d’innovació local desenvolupat a Castelló a través de la Universitat Jaume I, el Parc Científic, Tecnològic i Empresarial (Espaitec), l’Associació d’Empreses Tecnològiques de Castelló (Xarxatec) i les sinergies generades que permeten impulsar les idees i projectes innovadors.

L’alcaldessa ha destacat que aquesta clara aposta per la innovació s’ha plasmat en reconeixements com la distinció de Castelló com a Ciutat de la Ciència i la Innovació 2019, el premi Innovagloc 2020 i la integració en el consell rector de la Xarxa Innpulso (la Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació). A més, Castelló forma part de la xarxa europea d’Intelligent Cities Challenge (ICC) per a avançar en un full de ruta basat en la transformació innovadora amb impacte social, mediambiental i tecnològic.

Marco ha participat en aquesta taula al costat de l’alcalde d’Orizaba, Igor Fidel Rojí; el viceministre de Reforma i Modernització de l’Estat del Ministeri d’Administració Pública de República Dominicana; la presidenta del Node Colima de la Xarxa Global Mx i directora de l’Agència d’Innovació INN4MX de Mèxic; i la sotssecretària general primera de la Unió Iberoamericana de Municipalistes (UIM), María García. Posteriorment, ha participat en l’acte de celebració del 30 aniversari de la UIM.

Informació i Foto: Ajuntament de Castelló

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Descobriu-ne més des de Notícies Dígitals

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint