Manuel Boix il·lustra el cartell anunciador de la XXV Festa de la Carxofa de Benicarló

Informació i Foto: http://www.ajuntamentdebenicarlo.org

El reconegut artista valencià ha presentat avui l’obra, que servirà per il·lustrar el cartell de la Festa de la Carxofa, que el 2018 complirà els vint-i-cinc anys. Es tracta d’una aquarel·la sobre paper de fil que plasma una autèntica explosió de carxofes.

Amb l’objectiu d’estar a l’alçada d’una data tant significativa com el vint-i-cinqué aniversari de la Festa de la Carxofa, l’Ajuntament de Benicarló ha volgut que el prestigiós artista valencià Manuel Boix fóra l’encarregat d’il·lustrar el cartell anunciador. L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, el regidor d’Agricultura, Domingo Roca i el propi artista, han presentat avui l’obra.

Segons ha reconegut l’artista, «una vegada rebut l’encàrrec, amb molta satisfacció, vaig haver de documentar-me estudiant els anteriors cartells per tal d’il·lustrar amb precisió les particularitats de la carxofa de Benicarló». Per tal de crear l’obra, Boix ha utilitzat «un paper de fil agradable al tacte, amb l’ús de la tècnica de l’aquarel·la, tractant la carxofa com si fóra un gravat antic». Boix ha detallat que el resultat és una il·lustració que «articula unes quantes carxofes per expandir-les, utilitzant el recurs del verd de fons, com si fóra una explosió i les carxofes anaren en totes direccions».

L’alcaldessa, Xaro Miralles, s’ha mostrat molt satisfeta pel resultat i ha declarat que «és un orgull que el cartell estiga elaborat per l’il·lustrador valencià viu més important del País Valencià». «Vull agrair a Manuel la seua predisposició i generositat per acceptar fer el cartell d’una festa que resumeix la implicació d’un poble a través del seu producte més característic», ha reconegut Miralles.

En el mateix sentit, el regidor d’Agricultura ha assegurat que «és un orgull que un artista valencià reconegut internacionalment haja elaborat el cartell de la Festa de la Carxofa, una festa per la que fa 25 anys que estem treballant».

noticiesdigitals

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: